Texthandledare till skrivarverkstaden

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 750 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 17 000. På högskolan arbetar 700 personer - 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

Biblioteket är Högskolan i Gävles viktigaste gemensamma informationsresurs för vetenskaplig forskning och högre studier. Biblioteket ligger i moderna lokaler centralt på campus, med gott om studieplatser. Bibliotekspersonalen består av ett 20-tal personer, inklusive IKT-pedagoger och IKT-tekniker. Biblioteket har ett nära samarbete med Högskolans utbildningar och är flitigt använt av våra studenter.
Inom bibliotek finns en skrivarverkstad som stödjer studenterna i deras akademiska skrivande.

Arbetsuppgifter:

Som texthandledare kommer du att ingå i en grupp 3-4 engagerade och erfarna medarbetare. Texthandledarna hjälper studenterna att planera sitt akademiska skrivande, uttrycka sig korrekt och använda rätt formalia på svenska och engelska. Handledning erbjuds både vid besök och online. Utöver ”drop-in-verksamhet” och bokade handledningar, bygger Skrivarverkstaden upp kurser för studenter i akademiskt skrivande samt för lärare i hur man handleder studenter i deras skrivande.

Du kommer att handleda studenter individuellt och i mindre grupper samt utveckla föreläsningar och workshops om akademiskt skrivande. I samarbete med bibliotekarier ska du arbeta för ett integrerat stöd i studenternas sök- och skrivprocess samt delta i produktionen av digitala lärresurser (instruktionsfilmer, guider m m), som ett led i att öka stödet på distans.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har intresse för och erfarenhet av pedagogiskt arbete.
För tjänsten krävs:
- mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
- kandidatexamen med inriktning på språk och pedagogik eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
Meriterande är erfarenhet av:
- liknande arbetsuppgifter inom språk- eller studieverkstad
- undervisning och handledning på högskola eller universitet
- språkrådgivning
- svenska som andraspråk eller läs- och skrivsvårigheter
- studieteknik eller muntlig presentationsteknik
- utveckling av digitala lärresurser

Viktiga egenskaper är att du är samarbetsinriktad, kan skapa goda relationer samt är nyfiken, innovativ och kan möta och hantera förändringar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Erfarenhet av arbete vid Högskolan i Gävle är meriterande.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2017 märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/561.

Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt de övriga handlingar som du önskar åberopa. Handlingarna skickas till Registrator, Högskolan i Gävle, 801 76 Gävle eller via e-post till registrator@hig.se

Allmän visstidsanställning under perioden 2017-08-21—2018-06-15 och omfattningen är 50 %.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. 50 % av heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-15

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/561

Upplysningar lämnas av:

Maivor Hallén
Bibliotekschef och kanslichef KSII
Telefon: 026-64 81 88, 070-605 66 26, 026-64 85 00 (vxl)
E-post: maivor.hallen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

  Publicerad av: Veronica Liljeroth

Om Högskolan