Gå till eugreenalliance
Sök

Högskolan i Gävle stärker sitt strategiska samarbete med Gävle Energi AB      

Gävle Energi AB och Högskolan i Gävle undertecknar på onsdag 13 april ett strategiskt samarbetsavtal värt 10,5 miljoner kronor med tonvikt på forskning och innovation inför morgondagens gemensamma utmaningar inom områdena energisystem och miljöteknik.


Högskolan i Gävle och Gävle Energi AB har samverkat inom forskning och utbildning i olika former alltsedan 1998. Det nya avtalet som sträcker sig fram till 2020, är värt 10,5 miljoner.

- Vi utökar vår satsning på utbildning, forskning och innovation för att bland annat säkerställa framtida kompetensförsörjning hos både Gävle Energi AB och Högskolan i Gävle samt i länet där områdena energi och miljö är motorer för tillväxt, säger högskolans rektor Maj-Britt Johansson.

Energisystem och miljöteknik

Gävle Energi och Högskolan i Gävle investerar nu tillsammans inom områdena energisystem och miljöteknik för att ta fram hållbara tekniska lösningar och nya affärsmodeller som kan leda till klimatneutralitet i kombination med en stark ekonomisk utveckling bland annat för vår region.

Detta kommer att uppnås genom utbildning och gemensamma forskningsprojekt.

- Genom samverkan mellan Högskolan och näringslivet i regionen gällande forskning och innovation med fokus på områdena energi och miljö, skapar vi attraktionskraft och utveckling, säger Håkan Jönsson, VD Gävle Energi AB .

 

För mer information, vänligen kontakta:
Håkan Jönsson, VD Gävle Energi, 026-17 85 75
Bahram Moshfegh, vicerektor för forskning Högskolan i Gävle, 026-64 88 04, 070-846 46 47


Text: Douglas Öhrbom       

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)