IKT-verktyg

På Högskolan i Gävle finns ett antal verktyg för att hantera kurser, kommunicera med studenter och hantera mediamaterial.

Blackboard lärplattform

Blackboard är ett webbaserat system för hantering av kurser vid Högskolan i Gävle, en så kallad lärplattform. Systemet används för både campus- och distanskurser.

» Gå till information om Blackboard

Ikon för filmer

HiG Play Mediaportal

HiG play är en mediatjänst för att spela in, lagra och spela upp video/ljud i en inbyggd mediaspelare. Denna tjänst ska användas för film och multimedia som ska visas i Blackboard eller på Högskolans webbsidor.

» Gå till information om HiG play

Logotyp för Adobe Connect Pro

Adobe Connect webbkonferensverktyg

Adobe Connect är ett system för att hålla interaktiva möten och föreläsningar via webben. Adobe Connect är det huvudsakliga webbkonferenssystemet på Högskolan i Gävle och kan användas för all personal och alla studenter på Högskolan.

» Gå till information om Adobe Connect

Videokonferensikon

Videokonferens

Videokonferenser innebär kontakt via bild och ljud i realtid mellan till exempel lärosätet och olika lärcentra eller mötesdeltagare. För att sända videokonferens krävs att man har särskild utrustning, och för att delta i en videokonferens från en enskild dator krävs speciell programvara.

» Gå till information om videokonferens

  Publicerad av: Jenny Ericsson

Biblioteket