Biblioteket

Datorer, utskrifter, kopiering och skanning i biblioteket

För att kunna logga in på datorerna i biblioteket och för att göra utskrifter behöver du ha ett datorkonto. Om du inte är student eller anställd vid Högskolan kan du få ett gästkonto vid lånedisken. Datorerna finns i hela biblioteket utom på plan fyra. Utskrift, kopiering och skanning görs på samma maskin och i biblioteket finns fyra maskiner placerade på plan ett, två och tre.

Använda bibliotekets datorer

Bibliotekets datorer kan du använda utan att boka så länge de är lediga. Datorerna finns i hela biblioteket utom på plan fyra. Du loggar in via ditt datorkonto.

Uppkoppling med egen dator

I biblioteket finns det tillgång till trådlösa nätverktrådlöst nätverk.

Utskrifter från egen dator

Skriva ut i svartvitt

Du kan skriva enkla svartvita utskrifter genom att gå in på Högskolans tjänst för webbutskrift. Innan du kan skriva ut måste du logga in med ditt datorkonto.

Skriva ut i färg

För att skriva ut i färg eller häfta dina dokument är det enklast om du skriver ut via fjärrskrivbordet (Remote desktop). Fjärrskrivbordet är ett sätt att arbeta på Högskolans lokala nät oavsett var du befinner dig geografiskt och vilken typ av enhet du använder.

Utskrifter, kopiering och skanning

Du hämtar ut dina utskrifter eller kopierar vid valfri maskin genom att dra ditt HiG-kort eller logga in med ditt datorkonto. Utskrift, kopiering och skanning görs på samma maskin och på biblioteket finns fyra maskiner placerade på plan ett, två och tre. Maskinerna kan häfta och hålslå.

Utskriftskonto

Varje termin får du som är student ett antal fria kopior och utskrifter. När dessa är slut fyller du på via PayEx, en elektronisk plånbok.

  Publicerad av: Jenny Ericsson

Biblioteket