Ny student vid Högskolan i Gävle

Välkommen till Högskolan i Gävle! På de här sidorna hittar du all information du behöver för att du snabbt och lätt ska komma igång med dina studier. Kolla gärna in checklistan så att du inte missar något.

Ditt välkomstbrev

Hämta och läs igenom ditt välkomstbrev. Där finns information, tider och kontaktuppgifter, m.m.

Välkomstbrev för program

Välkomstbrev för kurser

Kontakta studentcentrum

Studentärenden, studiefrågor och annat som rör dina studier. 


Mejla studentcentrum@hig.se
eller besök oss i hus 22.Fem steg för att komma igång!

Följ vår steg för steg-guide inför terminsstarten. Här finns information om inloggningsuppgifter och registrering, med mera.

Kom igång med våra fem steg

Bild för steg 1-5

Sent antagen till höstterminen?

All information för nya studenter finns här på ”Ny student”. Du som är sent antagen behöver dock tänka på några saker. Om du har missat en del av introduktionen kan du även titta på våra introduktionsföreläsningar i efterhand.

 

Introduktion och inspark

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. Inspark, introduktionsdag och föreläsningar i studieteknik är några av aktiviteterna. Insparken är först ut och startar den 16 augusti.

Studentguider

Flera program på Högskolan i Gävle har en studentguide. Studentguiden finns tillgänglig via mejl och telefon för att svara på studierelaterade frågor om programmet eller studierna i övrigt. Studentguiderna svarar på dina frågor vardagar under dagtid under perioden vecka 28-44.

Student

Student

Bostad

Behöver du en studentlya, lägenhet eller föredrar du korridorsrum. Så här söker du studentbostad.

Lycka till med dina studier!