Ny student på Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU)

För att du snabbt och lätt ska komma igång med dina studier vill vi att du läser igenom välkomstbrev, kursplan och övrig information nedan.

Efter att du läst informationen nedan kan du kolla in checklistan, så att du inte missar något viktigt. Veckan innan terminsstart bör du sedan gå igenom våra fem steg för att komma igång med studierna. För dig som läser på distans är steg ett, två och tre de viktigaste.

Inför din första kurs

Kursplanen beskriver innehållet i en kurs. I kursplanen hittar du också en lista över den litteratur du behöver. Övrig information om dina kurser hittar du via lärplattformen Blackboard. Där finns studiehandledning, instruktioner, kursmaterial och uppgifter.

Introduktion och inspark

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. Inspark, introduktionsdag och föreläsningar i studieteknik är några av aktiviteterna. Vissa delar finns att ta del av på distans eller i efterhand. Insparken är först ut och startar den 16 augusti.

Student