Introduktionsschema

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. 

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns några av höstens aktiviteter listade. Fler aktiviteter tillkommer under våren/sommaren. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen. Vissa delar finns att ta del av i efterhand.


Insparken

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga och galna upptåg där du får en chans att lära känna staden och människorna. En vecka du inte vill missa!

Tid och plats: Start 16 augusti
Information om insparken och högskolans studentföreningar


Kårkvällar

Ta del av studentlivet och gemenskapen - besök Studentkåren. Kom ihåg att ta med fotolegitimation och ditt tillfälliga kårkort får i kårexpeditionen när du blir medlem i Gefle Studentkår.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren


Introduktionsdag för programstudenter

Du välkomnas till Högskolan i Gävle och ditt program i samarbete med Gefle studentkår och Gävle kommun. Det finns även möjlighet att gå en campusvandring med någon av våra studentambassadörer. Mer information publiceras här under våren/sommaren.

Tid och plats: 23 augusti i sal 41:204 (Valhall)

 

Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarium, tentor och allt annat som hör till.

Tid och plats: 28 augusti på Högskolan i Gävle
Terminstider


Infopass: Värdefulla verktyg under studietiden

Som student hos oss har du tillgång till flera IT-tjänster via ditt personliga datorkonto, bland annat lärplattformen Blackboard som används i undervisningen. För att underlätta starten av dina studier anordnar vi därför en introduktion till Blackboard och högskolans andra system och webbtjänster.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren
Inspelning - Värdefulla verktyg under studietiden

 

Infopass: Lär känna biblioteket

En introduktion till biblioteket. Lånekort, regler, tjänster, skrivarverkstad, bokning av grupprum m.m. Information om hur du som student kan använda dig av biblioteket och dess tjänster och vad bibliotekets personal kan hjälpa till med.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren

 

Rundvandring i biblioteket

En guidad tur i Högskolans vackra och välbesökta bibliotek. Lär dig hitta det du behöver i biblioteket. Rundturen tar cirka 20 minuter.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren

 

Infopass: Tentamen och andra examinationsformer

Vad är en examination? Hur fungerar en hemtentamen? Vad är ett seminarium? Vilka regler finns kring tentamen? Dessa frågor och många fler besvaras under detta informationspass.

Tid och plats: publiceras under våren sommaren


Föreläsningar i studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna blir roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på festen. På föreläsningarna i studieteknik får du lära dig de bästa sätten för att komma igång med dina studier samt tips om hur du kan motivera dig och planera dina studier.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren
Inspelade föreläsningar i studieteknik

 

Infopass: Hur ska jag hinna med allt?

Att börja studera är ofta förknippat med mycket glädje. Livet som student kan dock vara stressigt i perioder. Därför erbjuder högskolan ett
informationspass om stress ur ett studentperspektiv. Bli uppmärksam på vad som stressar dig och hur du genom medvetna val kan undvika onödig stress.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren


Välkomstmässa

Mässan för dig som är ny student! Vi laddar upp med föreningar, fackförbund, företag och organisationer som vill visa upp sig för dig. Flera tävlingar och utlottningar utlovas. Välkommen!

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren

 

Fler informationspass

Som ny student kan du även ta del av inspelade informationspass.


Student