Introduktionsschema

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. 

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns några av höstens aktiviteter listade.  Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen. Vissa delar finns att ta del av i efterhand.

Fler aktiviteter och mer information tillkommer under våren/sommaren.

Insparken

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga och galna upptåg där du får en chans att lära känna dina studiekamrater och Gävle stad. En vecka du inte vill missa!

Tid och plats: Start 16 augusti
Information om insparken och högskolans studentföreningar


Kårkvällar

Ta del av studentlivet och gemenskapen - besök Studentkåren. Kom ihåg att ta med fotolegitimation och ditt tillfälliga kårkort som du får i kårexpeditionen när du blir medlem i Gefle Studentkår.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren


Introduktionsdag för programstudenter

Du välkomnas till Högskolan i Gävle och ditt program i samarbete med Gefle studentkår och Gävle kommun. Det finns även möjlighet att gå en campusvandring med någon av våra studentambassadörer. Mer information publiceras här under våren/sommaren.

Tid och plats: 23 augusti i sal 41:204 (Valhall)


Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarium, tentor och allt annat som hör terminsstarten till.

Tid och plats: 28 augusti på Högskolan i Gävle
Terminstider


Infopass: Värdefulla verktyg under studietiden

Som student hos oss har du tillgång till flera IT-tjänster via ditt personliga datorkonto, bland annat lärplattformen Blackboard som används i undervisningen. För att underlätta starten av dina studier anordnar vi därför en introduktion till Blackboard och högskolans andra system och webbtjänster.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren
Inspelning - Värdefulla verktyg under studietiden


Infopass: Lär känna biblioteket

En introduktion till biblioteket. Lånekort, regler, tjänster, skrivarverkstad, bokning av grupprum m.m. Information om hur du som student kan använda dig av biblioteket och dess tjänster och vad bibliotekets personal kan hjälpa till med.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren


Infopass: Tentamen och andra examinationsformer

Vad är en examination? Hur fungerar en hemtentamen? Vad är ett seminarium? Vilka regler finns kring tentamen? Dessa frågor och många fler besvaras under detta informationspass.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren

Infopass: Stöd under studietiden

Ibland behöver man hjälp för att få studierna och studentlivet att fungera. Under detta pass för du möta studievägledarna, studenthälsan, samordnaren för pedagogiskt stöd och samordnaren för lika villkor som pratar om vilket stöd som finns att få för dig som student på högskolan.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren

Infopass: Hur ska jag hinna med allt?

Att börja studera är ofta förknippat med mycket glädje. Livet som student kan dock vara stressigt i perioder. Därför erbjuder högskolan ett informationspass om stress ur ett studentperspektiv. Bli uppmärksam på vad som stressar dig och hur du genom medvetna val kan undvika onödig stress.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren

Föreläsningar i studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna blir roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. På föreläsningarna i studieteknik får du lära dig de bästa sätten för att komma igång med dina studier samt tips om hur du kan motivera dig själv och planera dina studier.

Tid och plats: publiceras under våren/sommaren
Inspelade föreläsningar i studieteknik


Välkomstmässa

Mässan för dig som är ny student! Vi laddar upp med föreningar, fackförbund, företag och organisationer som vill visa upp sig för dig. Flera tävlingar och utlottningar utlovas. Välkommen!

Tid och plats: 7 september i Räv- och Fårhallen

Fler informationspass

Som ny student kan du även ta del av inspelade informationspass.