Introduktionsschema

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. 

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns alla höstens aktiviteter listade. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen. Vissa delar finns att ta del av i efterhand.

 

Introduktionsdag för programstudenter

Du välkomnas till Högskolan i Gävle och ditt program i samarbete med Gefle studentkår och Gävle kommun. Det finns även möjlighet att gå en campusvandring med någon av våra studentambassadörer. Se separat schema för just ditt program.

Tid och plats: 23 januari i sal 41:204 (Valhall)
Information och tider för introduktionsdagen

Insparken

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga och galna upptåg där du får en chans att lära känna staden och människorna. En vecka du inte vill missa!

Tid och plats: Start 23 augusti
Information om insparken och högskolans studentföreningar

Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarium, tentor och allt annat som hör till.

Tid och plats: 23 januari på Högskolan i Gävle
Terminstider

Kårkvällar

Ta del av studentlivet och gemenskapen - besök Studentkåren. Kom ihåg att ta med fotolegitimation och ditt tillfälliga kårkort får i kårexpeditionen när du blir medlem i Gefle Studentkår.

Tid och plats: 25 och 27 januari i kårhuset

Gratis ishockey för studenter

Lördagen den 28 januari är Högskolan i Gävle matchvärd då Brynäs IF möter Malmö på Gavlerinken Arena. Högskolan bjuder dig som student på gratis inträde. Hämta din biljett mellan kl. 17.30 och 18.20 utanför entrén till Gavlerinken. Ta med ditt HiG-kort.

Tid och plats: 28 januari, matchstart kl. 18.30 på Gavlerinken

Infopass: Hur ska jag hinna med allt?

Att börja studera är oftast positivt, roligt och spännande. Livet som student kan dock periodvis vara påfrestande och stressigt. Därför erbjuder högskolan ett informationspass om stress ur ett studentperspektiv. Bli uppmärksam på vad som stressar dig och hur du genom medvetna val kan undvika onödig stress.

Tid och plats: 31 januari, kl. 12.15-13.00 i sal 33:203
Högskolan bjuder de 50 första på kaffe och lunchsmörgås.

Fler informationspass

Som ny student kan du även ta del av inspelade informationspass.

Studentrelaxen

Gävle kommun erbjuder alla studenter på Högskolan i Gävle att bada och relaxa kostnadsfritt på Fjärran Höjder-badet. Inomhusrelax med doftbastu, vedeldad utebastu och bad i samtliga pooler. Ta med dig ditt HiG-kort.

Tid och plats: 5 februari, kl. 10.00-17.00 på Fjärran Höjder.


Föreläsningar i studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna blir roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på festen. Via inspelade föreläsningar i studieteknik får du lära dig de bästa sätten för att komma igång med dina studier samt tips om hur du kan motivera dig och planera dina studier.

Förbättra din studieteknik - filmer m.m.

Student