Studentbostad

Det är mycket att tänka på som blivande student. För somliga innebär det en helt ny tillvaro i en helt ny stad. En viktig fråga för de flesta är bostadsfrågan. Det är bra att börja leta efter bostad så tidigt som möjligt och för att samla ködagar är det bra om du ställer dig i bostadskö redan innan du är antagen.

Gävle kommuns bostadsgaranti

Om du ska studera vid Högskolan i Gävle och inte hittar någonstans att bo kan du åberopa Gävle kommuns bostadsgaranti för studenter. Garantin omfattar den som flyttar till Gävle kommun – det vill säga folkbokför sig i Gävle och som ska studera på minst på halvtid, vilket innebär 15 högskolepoäng per termin. Den gäller inte de som redan är folkbokförda i kommunen.

Bostadsgarantin innebär att den som flyttar till Gävle för att studera vid Högskolan i Gävle ska få ett erbjudande om boende senast 14 dagar efter terminsstart. Tackar man nej till ett erbjudande så omfattas man inte längre av bostadsgarantin. Det betyder inte att Gävle kommun nödvändigtvis ordnar en lägenhet eller ett studentrum utan kan välja att ordna med en annan typ av boende.

Bostadsgarantin kan bara åberopas när det är slut på lägenheter i det ordinarie lägenhetsbeståndet. Ett formulär för att åberopa garantin publiceras på Gävle kommuns webbsida när det blir aktuellt. Om du har frågor om garantin kan du kontakta Gävle kommun på telefon
026-17 80 00 eller e-post gavle.kommun@gavle.se.

Bostadsportalen Studentbostad Gävle

Gävle kommun driver i samarbete med bostadsbolaget Gavlegårdarna, Gefle studentkår och Högskolan i Gävle bostadsportalen "Studentbostäder i Gävle". I portalen hittar du studentboenden som privatpersoner eller andra aktörer hyr ut samt information om bostadsbolag och fastighetsägare i Gävle med omnejd. Här hittar du också viktig information och tips som underlättar för dig som som söker en studentbostad.

Gå till www.gavle.se/studentbostad för att besöka portalen.

Glöm inte att gilla Student i Gävle på Facebook för att få uppdateringar när nya annonser publiceras.

Studentbostad via Gavlegårdarna

Gavlegårdarna är det kommunala bostadsbolaget och som student har du flera valmöjligheter gällande boende. Allt från studentrum i korridor till egen lägenhet. De flesta bostäderna ligger på gång/cykelavstånd till centrum och högskolan. Det finns ett utvecklat bussnät med bussar som regelbundet kör mellan de olika stadsdelarna.

För att kunna söka en studentbostad hos Gavlegårdarna måste du studera vid Högskolan i Gävle, minst 15 poäng per termin. Dessutom ska du skicka in ditt antagningsbesked via e-post till info@gavlegardarna.se innan svarstiden på ditt önskade boende gått ut.

Gå in på gavlegardarna.se/student för att söka studentbostad.

Studentbostad via Svenska Studenthus

Svenska Studenthus erbjuder nybyggda studentlägenheter i direkt anslutning till högskolans campus. Lägenheterna har fullt utrustade kök och egen tvättmaskin med torktumlare.

Gå in på svenskastudenthus.se för att ställa dig i deras bostadskö.

Studentbostad via Gävle studentbostäder

Gävle Studentbostäder erbjuder nybyggda studentlägenheter 200 meter från högskolan. Lägenheterna har fullt utrustade kök med fullstor frys, eget helkaklat badrum.

Gå in på gavlestudentbostader.se för intresseanmälan.

Andra möjligheter i Gävle med omnejd


Ockelbogårdar

Studentboende i natursköna Ockelbo med närhet till Wij Trädgårdar. www.ockelbogardar.se

Sandvikenhus

Boende i Sandviken två mil från Gävle med mycket bra bussförbindelser. www.sandvikenhus.se

Älvkarlebyhus

Lägenheter två mil från Gävle, på sträckan mellan Gävle och Uppsala/Stockholm. Bra tåg och bussförbindelser åt båda hållen.
www.alvkarlebyhus.se

Boende via annons

www.blocket.se
www.lokus.se

Hyresvärdar och mäklare i Gävle

Gävle kommun listar en stor del av alla hyresvärdar och mäklare i Gävleområdet.
Hyresvärdar och mäklare

Tillfälligt boende

www.visitgavle.se/sv/bo

Bostäder på högskolans studieorter

Några program på högskolan bedrivs som studieortsbaserad utbildning på följande studieorter - Bollnäs, Hudiksvall, Norrtälje och Södertälje. Här finns länkar till hyresvärdar på de olika orterna.

Bollnäs
Bollnasbostäder
Helsingehus

Hudiksvall
Hudiksvallsbostäder

Norrtälje
Campus Roslagen
Roslagsbostäder

Södertälje
Telge bostäder

Student