Att söka till högskola

När du känner dig redo för att ta nästa steg i livet och väljer att studera för en framtida karriär eller för att du behöver fördjupa eller bredda din nuvarande kompetens, eller kanske bara för din egen skull, så finns vi här för att ge dig den möjligheten.

Anmälan och antagning

Vi har utbildningar både på heltid och deltid, på dagtid eller kvällstid. Du kan även välja mellan att studera på campus eller att studera på distans.  Du kan studera på ett helt program eller läsa fristående kurser. För att ditt val ska kännas rätt och för att din anmälan ska bli fullständig bör du i god tid läsa igenom all information om dina blivande studier och om anmälan och antagning.

Gör din anmälan via Antagning.se

Våra utbildningar söker du via www.antagning.se. Antagning.se är en gemensam sajt som används av de flesta högskolor och universitet i Sverige för anmälan till utbildningar.

Läs mer om anmälan och hur du gör din anmälan via antagning.se

Frågor och kontakt

Har du allmänna antagningsfrågor kontaktar du Antagningsservice, antagning.se. Om du har specifika frågor om din anmälan till Högskolan i Gävle kontaktar du Högskolans antagningsenhet. 

Allmänna frågor - antagningsservice


Telefon: 0771-550 720
Telefontid: Måndag - fredag 09.00-16.00

Vanliga frågor och svar om anmälan och antagning

Specifika frågor - Högskolans antagningsenhet


E-post
studentcentrum@hig.se

Telefon
026-64 86 36

Telefontider
Måndag 13.00-15.00
Tisdag och fredag 09.00-10.00 

Kompletteringar

Laddas upp via Antagning.se eller skickas till
Antagningsservice
FE 20101
839 87 Östersund

  Publicerad av: System

Utbildning