Anmälan till utbildning

Gör din anmälan via antagning.se

Anmälan till utbildningar görs via webbplatsen antagning.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Det är en gemensam webbplats som de flesta högskolor och universitet i Sverige använder för anmälan till utbildningar. Det innebär att du anmäler dig till all högskoleutbildning på ett och samma ställe. Du söker till program och kurser i en och samma anmälan. Tänk därför på att prioritera dina sökalternativ i rätt ordning. 

Användarkonto på antagning.se

Du behöver skapa ett användarkonto på antagning.se för att kunna anmäla dig. Har du sedan tidigare ett konto på studera.nu, använder du samma uppgifter på antagning.se.

Har du redan datorkonto vid Högskolan i Gävle?

Om du är student på Högskolan i Gävle behöver du inte skapa ett användarkonto på Antagning.se. Du klickar på Logga in och väljer Högskolan i Gävle i menyn i inloggningsrutan. När du klickat på "Gå vidare till inloggning" loggar du in med det datorkonto som du fått via Högskolan i Gävle.

Mina sidor

På "Mina sidor" på antagning.se kan du följa din anmälan, kontrollera dina meriter, dina personuppgifter och din behörighet. Där läser och svarar du också på dina kontrollbesked och antagningsbesked. Observera att du måste svara på ditt antagningsbesked för att behålla din plats. Det gäller dock inte sommarkurser eller anmälningar efter urval 2.

Glöm inte att anmäla dig i tid!

Aktuella datum för din anmälan

Anmälan till utbildningar som börjar på höstterminen ska ha kommit in senast den 15 april och anmälan till utbildningar som börjar på vårterminen ska ha kommit in senast den 15 oktober. För sommarkurser ska anmälan ha kommit in den 15 mars.

Internationella utbildningar

Utbildningar som vänder sig till en internationell målgrupp söker du via den engelskspråkiga webbplatsen universityadmissions.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Mer information om sista anmälningsdag för olika utbildningar finns på webbplatsen.

Ansökningsperioden är ungefär en månad

Webbanmälan öppnar cirka en månad innan sista anmälningsdag för respektive antagningsomgång.

I stället för webbanmälan

Om du inte kan använda webben för att anmäla dig, kan du i stället skriva ett brev och skicka till Antagningsservice.

Anmälan för dig med sekretessmarkerade personuppgifter

Du som har sekretessmarkerade personuppgifter kan välja mellan två olika sekretessnivåer när du gör din anmälan. Du kan välja mellan fullt sekretesskydd eller bara skyddad adress.

Ändringar i din anmälan

Du som gjort en webbanmälan på antagning.se kan själv gå in och göra ändringar i din anmälan fram till och med sista anmälningsdag. Efter sista anmälningsdag får du inte ändra ordningen i din anmälan. Du kan däremot stryka utbildningar.

Om du lägger till någon utbildning i din anmälan efter sista anmälningsdag så betraktas den utbildningen som ett sent anmälningsalternativ.
 
Om du har gjort en brevanmälan och vill ändra din anmälan måste du kontakta Antagningsservice på telefonnummer 0771-550 720 innan sista anmälningsdag.

Har du lämnat in flera ansökningar?

Om du har anmält dig flera gånger till samma antagningsomgång så är det den senast inkomna anmälan som gäller.