Studera på Högskolan i Gävle

En grupp studenter från Högskolan i Gävle

Populär miljöcertifierad högskola

Gör som 17 000 andra - plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas- eller ekonomernas värld. Det breda utbildningsutbudet innehåller allt från hälsopedagoger via fastighetsmäklare till kreativt skrivande och utredningskriminologi.

Våra utbildningar

Hos oss kan du välja mellan ett 50-tal program och ett stort antal
fristående kurser. Du kan läsa på hel- och halvfart, kvällstid, distans
eller via Internet.

All utbildning samlad på Campus

Högskolans campus ligger vackert vid Gavleån med gång- och cykelavstånd till det mesta. Nära city, mitt emellan grönska och stad. Alla utbildningar utom Trädgårdsmästarprogrammat, som håller till på Wij Trädgårdar i Ockelbo, finns på Campus.

Spana in vårt Campus

Nära samarbete med regionens företag

Vi erbjuder dig en kreativ studiemiljö och Högskolan är sedan 2004 miljöcertifierad. Samverkan med näringslivet står högt på agendan. Vissa program har verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och andra har projekt på företag så att du redan som student får insyn i ditt kommande arbetsliv.

Flera ingenjörsprogram erbjuder utbildningsformen Co-op, vilket innebär att studierna varvas med betalda arbetsperioder.

Möjligheter till internationellt utbyte

Högskolan i Gävle har en lång tradition av internationellt erfarenhetsutbyte och för dig som vill ut och resa finns goda möjligheter, antingen via våra utbytesavtal eller via SIDA-finansierade samarbetsprojekt, att förlägga hela eller delar av din studietid utomlands.

Högskolan tar även emot ett stort antal internationella studenter. Det sker oftast via något av våra samarbetsavtal med lärosäten i Europa,  Asien och Nordamerika.

Träffa oss

Årligen arrangerar vi Högskoledagar, Ingenjörskväll och Öppet hus som du är välkommen att besöka. Förutom det kan du själv komma hit och skugga en student eller besöka oss som grupp. Du har också chansen att träffa oss på utbildningsmässor och under våren besöker vi gymnasieskolor i regionen.

Här ser du alla möjligheter att träffa oss

Ta vara på din talang

Vår Einstein är övertygad om att det inom varje människa finns stor potential, det gäller bara att ta vara på den.

Se vår film med Einstein och fundera över vad som är just din talang.

Vänligen verifiera att du inte är en robot

Utbildning