Gävle - en studentstad året om...

Funderar du på att plugga i Gävle? Flera av våra studenter som redan gjort valet berättar att närheten varit ett argument eller en positiv upptäckt. Högskolans campus ligger på promenadavstånd till centrum och järnvägsstationen.

Gävle - din nya hemstad?

Gävle har ca 100 000 invånare och kan erbjuda ett brett urval aktiviteter. Här kan du idrotta och se elitidrott, hitta bra shopping och nöjesliv — kort sagt det mesta du kan behöva på din bostadsort.

Gävle har mycket att erbjuda

Gävle är en stad känd för sina många restauranger, pubar, krogar och caféer och gallerior med massor av butiker. Önskar du ännu mera shopping finns IKEA och Valbo köpcentrum, ett av Norrlands största köpcentrum, bara en mil bort. Många ställen erbjuder dig som student rabatter. 

Studentbostad

Som student på Högskolan i Gävle erbjuds du bostadsgaranti av Gävle kommun. Här kan du välja mellan traditionell studentkorridor och lägenheter i olika områden. För att omfattas av bostadsgarantin behöver du som student uppfylla vissa kriterier. Läs mer om bostadsgarantin

Kända Gävleprofiler

Gävlebocken som invigs på skyltsöndagen är världsberömd och startskottet för vår stora julrustning "Mer jul i Gävle". Andra kändisar från Gävle är hockeylaget Brynäs IF, Gevalias kaffe och Mackmyra whisky.

Musik och events

Konserthuset, Gasklockorna, Furuvik, Gavlerinken Arena, Göransson Arena, ja antalet ställen där du kan få en upplevelse är många. Utbudet är varierat och såväl svenska stjärnor som världsartister uppträder här. Gävle teater är ytterligare en aktör som erbjuder sevärd underhållning.

Idrott och fritid

Gävle är en riktig idrottsstad med Brynäs IF i SHL och Gefle IF i superettan i fotboll. Dessutom finns fler än 500 olika föreningar så chansen att utöva din sport här är stor.

Boulognerskogen ligger granne med Högskolan och är perfekt för studier på picknickfilten, kubbspel med kompisarna eller en joggingtur. Ett tips när du flyttar till Gävle är att ta med cykeln. Det finns nämligen miltals av cykelvägar som omger stan.

Kändisar i närheten

Bara fyra mil från Gävle ligger Kungsberget där du vintertid kan åka i ca 20 pister från grönt till svart. I Högbo kan du göra det mesta som har med friluftsliv att göra och varför inte avnjuta den närproducerade maten på Brukshotellet. Inom en femmilsradie finns mer än 100 hål att skjuta ner golfbollen i.

Vi ses på Högskolan i Gävle!

Studentkår
Gefle studentkår

Vad händer i Gävle?
www.visitgavle.se​

Gävle city
www.gavlecity.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gävle Kommun
www.gavle.se

Utbildning