Världsreligionerna i Sverige 15 hp

Om kursen

Hur är det att vara svensk muslim? Varför knackar Jehovas Vittnen dörr? Vilka högtider firas i det lokala hinduiska templet? Denna kurs ger grundläggande kunskaper om världsreligionerna i Sverige. Den berör frågor om religionsfrihet och religionsfrihetens gränser. Dessutom diskuteras exempel på religionsdialog i Sverige, det vill säga när företrädare för de olika religionerna går i dialog både med företrädare för andra religioner och med representanter för det sekulära samhället.
Kursen är utvecklad med tanke på personer som för sin yrkesutövning behöver kunskap om de olika religioner som finns i Sverige, t ex verksamma inom vård, skola, omsorg, massmedier och religiösa organisationer. Kursen kommer också väl tillpass i föreningslivet och på andra ställen som blir mötesplatser för människor med annan religiös bakgrund än svensk kristendom.

Kursplan

Litteratur

Anmälningsinformation

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet.

Urval

Betyg/Högskoleprov: 50/50 %

Webbanmälan öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

När du väljer att ansöka till en kurs kommer du till Antagning.se där koden för din kurs kommer vara förifylld.

Mer om antagning på Antagning.se

Ansökan

Start
Studieform
Veckor
Anmälan
Våren 2019
Distans
201914 - 201923
Studietid: Dagtid
Antal platser: 5
Studieort: Gävle
0 träffar
Anmälningskod: HIG-23205
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmärkning: Undervisningen på kursen erbjuds på distans via något webbkonferensverktyg eller via videokonferens. Vid webbkonferens kan du sitta uppkopplad hemifrån. Vid videokonferens kan du sitta på ett lokalt studiecentrum eller koppla upp dig via din egen dator. Det går förstås också bra att medverka i kursen på campus i Gävle. Vill du följa undervisningen från ett studiecentrum kontaktar du själv ditt lokala studiecentrum, helst redan före anmälan för att se om möjligheten finns och sedan omgående efter att du fått antagningsbeskedet. Ditt studiecentrums möjlighet att ta emot kursen är beroende av att du själv kontaktar dem: http://nitus.se/ Undervisningen går också att se streamad eller inspelad i efterhand. Viktigt att veta är att varje moment i kursen i regel rymmer 1-2 examinerande seminarier där närvaro krävs men där du kan välja att medverka antingen på campus eller på distans.

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)