Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Arbetsuppgifter

Akademin för teknik och miljö söker en universitetsadjunkt i statistik. I anställningen ingår undervisning och kursutveckling inom ämnesområdet statistik. Handledning av examensarbeten inom ämnet kan ingå. Undervisning kommer att ske på campuskurser och distanskurser inom olika program och på fristående kurser. Viss undervisning på grundläggande nivå inom matematik, t ex räkneövningar kan förekomma. I arbetet ingår också att bidra till utveckling av statistikämnet vid Högskolan i Gävle.

Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden är campusförlagd vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer

För anställning som universitetsadjunkt i statistik krävs att du har avlagt högskoleexamen (kandidat eller högre) i statistik, matematisk statistik, matematik eller annan inriktning med kvantitativa metoder eller sannolikhetsteori som arbetsgivaren finner likvärdig samt har visat pedagogisk skicklighet. Det är särskilt meriterande med goda vitsord från undervisning inom statistik. Bedömningen görs främst med avseende på pedagogisk skicklighet.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och för anställningen krävs att du har god samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

För anställning som universitetsadjunkt vid Högskolan i Gävle krävs att du har fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper (se Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle HIG-STYR 2019/153).

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt, eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 9 oktober 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/378

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Mikael Cronhjort
Avdelningschef
Telefon: +46 26-648402
E-post: mikael.cronhjort@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)