Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen Byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap vid Högskolan i Gävle söker en forskningsassistent inom ramen för ett projekt inom Energisystem, tjänsten är på 100% och tolv månader med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Uppdraget är att bistå våra forskare inom forskningsområdets profil inom kylning av varma kroppar. Det huvudsakliga uppdraget är att hjälpa till med mätningar vid olika forskningsprojekt som görs i nära samarbete med industrin.

Den huvudsakliga arbetsplatsen blir i avdelningens lokaler vid Högskolan i Gävles campusområde på Kungsbäck i Gävle och då främst i avdelningens laborationslokaler.

Kvalifikationer

Vi söker kandidater med lägst Masterexamen eller motsvarande. Personen skall ha dokumenterad kunskap om mätteknik för att kunna analysera de mekanismer som styr värmeöverföringen vid kylning. Dokumenterad erfarenhet av mätteknik för kylning av varma metalliska material är ett krav.

Du skall vara självgående och initiativrik, kunna jobba både praktiskt och teoretiskt och ha en vilja att söka ny kunskap. God muntlig och skriftlig färdighet i engelska är ett krav för projektet.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 20 maj 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/191

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-648791
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)