Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Vi söker en universitetslektor i biologi. Anställningen är på heltid och avser en tillsvidareanställning med placering i Gävle.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår undervisning på folkhälsostrategprogrammet med inriktning mot hållbar utveckling, förskollärarprogrammet, grund- och ämneslärarlärarprogrammen, miljöstrategprogrammet och fristående kurser samt medverkan i kurser med inslag av hållbar utveckling.

I anställningen ingår även att bedriva handledning och examination på grund- och avancerad nivå på såväl svenska som engelska. I arbetet skall den anställde delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete. Därutöver ingår administrativt arbete, inklusive kursadministration, samverkan och internationalisering. Undervisningen sker både campusförlagt och på distans.

Kvalifikationer

För att vara behörig att anställas som universitetslektor ska du dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt doktorsexamen inom biologi inriktning ekologi eller ha motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen (HF 4 kap. 4 §).

Därutöver ska du, utifrån följande bedömningsgrunder, ha:

- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.

- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

I övrigt, se nu gällande Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle.

För anställningen krävs att du har god samarbetsförmåga och förmåga att samverka och skapa goda relationer med både interna och externa parter.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska i både vetenskapliga och publika sammanhang.

God forskningsvana, erfarenhet av att leda projekt samt vetenskaplig produktion även efter doktorsexamen är meriterande.

Arbetet ställer också höga krav på att du kan strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter väl och har god administrativ förmåga.

Läraryrket innebär en stor frihet att lägga upp arbetet, meriterande är därför att ha initiativförmåga och att vara självgående.

Utöver grundkvalifikationerna lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Du har din arbetsplats på Högskolan i Gävle där merparten av arbetstiden är campusförlagd.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 1 augusti 2021

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/140


Ansök


Kontakt

Magnus Isaksson
Avdelningschef
Telefon: 026 - 64 82 49
E-post: min@hig.se

Facklig(a) företrädare

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)