Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för datavetenskap och samhällsbyggnad söker nu en universitetsadjunkt i lantmäteriteknik.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning och handledning inom ämnesområdet lantmäteriteknik med huvudsaklig inriktning mot GIS. Undervisningen bedrivs på grundläggande och avancerad nivå på framför allt det nya Civilingenjörsprogrammet i lantmäteriteknik och det treåriga Lantmätarprogrammet. I tjänsten ingår också kursansvar, kursutveckling, administrativa uppdrag och aktiv medverkan inom lärarlaget till att utveckla ämnesområdet och utbildningarna.

Kvalifikationer

Grundläggande behörighet för att anställas som universitetsadjunkt vid Högskolan i Gävle har den som har avlagt kandidatexamen, yrkesexamen eller motsvarande om minst 180 högskolepoäng, samt har fullgjort högskolepedagogisk utbildning om minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt har förvärvat motsvarande kunskaper (se Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle HIG-STYR 2019/153). Det kommer att finnas möjlighet att komplettera med nödvändig pedagogisk utbildning inom två år efter anställningens början.

Goda ämneskunskaper och praktisk erfarenhet krävs av GIS-området i vid mening, innefattande till exempel GIS-analys, programmering, 3D-modellering och visualisering. Det är meriterande med kunskaper inom närliggande ämnen som ingår i ovan nämnda utbildningar, såsom geodetisk mätningsteknik, fotogrammetri, laserskanning och CAD/BIM. Det är vidare meriterande med kunskaper om de GIS-programvaror som används inom utbildningen, framför allt ArcGIS-Pro, QGIS och FME.

Personen vi söker är förmodligen utbildad GIS-/kart-/mätingenjör eller teknisk lantmätare, men kan även ha skaffat sig motsvarande ämneskunskaper genom andra utbildningar. Gedigen yrkeserfarenhet inom GIS-området är ett starkt plus.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift och kunna undervisa på både svenska och engelska.

Vi värdesätter att du har god samarbetsförmåga, är självständig, strukturerad och har en väl utvecklad förmåga till muntlig kommunikation.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 23 maj 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/175

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Jonas Boustedt
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 72
Mobiltelefon: 070-191 45 25
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)