Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Ledningskansliet inom Högskolan i Gävle utgör ett stöd till Högskoleledningen i den övergripande strategiska styrningen och ledningen av Högskolan. Ledningskansliet ska erbjuda ett kompetent och effektivt ledningsstöd till rektor, högskolestyrelse och kollegiala organ, med särskild tyngdpunkt på kvalitets- och utvecklingsfrågor enligt Högskolans mål och vision. För ledningskansliet ansvarar kanslichefen och avdelningen består idag av 12 medarbetare med olika ansvarsområden och specialistkunskaper.

Arbetsuppgifter

Till ledningskansliet söker vi nu en jurist med kunskaper inom avtalsrätt och förvaltningsrätt. Som jurist vid ledningskansliet kommer du bland annat att arbeta med att bistå i förhandlingar, att kvalitetssäkra och ge rådgivning vid upprättande och genomförande av avtal avseende forskning, uppdragsutbildning och upphandling samt att i övrigt handlägga juridiska ärenden vid ledningskansliet, som bland annat disciplinärenden till disciplinnämnden. Vidare kommer du att bistå med kunskap i förvaltningsrättsliga frågor kopplade till högskoleförordning, förvaltningslag, offentlighet och sekretess. Du bistår med juridisk rådgivning i frågor med anknytning till i första hand avtalsrättsliga och förvaltningsrättsliga områdena inom Högskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en jur.kand./juristexamen och relevant erfarenhet av juridiskt arbete. Meriterande är erfarenhet av relevant arbete inom universitets- och högskolesektorn. Du har goda kunskaper i avtalsrätt och förvaltningsrätt.

Som person är du lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du är tydlig och pedagogisk med förmågan att kommunicera i tal och skrift. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och kan arbeta tillsammans med andra i arbetsgrupper likväl som självständigt. I arbetsuppgifterna kan myndighetsutövning ingå vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av servicenivå.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 6 februari 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/667

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Björn Karlsson
Kanslichef
Telefon: 026- 64 89 66
E-post: bko@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)