Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har en gedigen bakgrund inom energisystem, särskilt inom solenergisystem med både erfarenhet av forskning på universitet och tillsammans med företag, samt med erfarenhet av att skriva ansökningar och administrera forskningsprojekt och helst då av projekt på EU-nivå (Horisont Europa).

Som postdoktor arbetar du i huvudsak med samverkan, forskning och söka externa forskningsmedel. Även undervisning ingår i arbetsuppgifterna.

Anställningen som Postdoktor inom Solenergisystem avser två år med möjlighet till förlängning om maximalt ett år, omfattning heltid, eller enligt överenskommelse, tillträde snarast. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer

För anställningen som Postdoktor inom solenergisystem krävs doktorsexamen inom Energisystem eller ett ämne som arbetsgivaren finner motsvarande.

Krav är dokumenterad erfarenhet av att skriva ansökningar inom Horisont Europa. Meriterande för anställningen är dokumenterad erfarenhet på optiska system för koncentrerade solcells-termiska solfångare.

För att lyckas bra i rollen krävs att du är självständig och kan ta ägarskap för och driva ditt arbete framåt, samtidigt som du har förmågan att samarbeta med andra.

Du har en god förmåga att uttrycka dig på engelska, både muntligt och skriftligt.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 23 maj 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/187

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-648791
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)