Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för utbildningsstöd är högskolans sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Avdelningen ansvarar bl.a. för studieadministrativa system, antagning och examina samt mottagandet av nya studenter. Avdelningen ansvarar också för stöd under studierna i form av bland annat vägledning, internationalisering och studenthälsoverksamhet. Inom vårt verksamhetsområde finns även Studentcentrum. Vi söker nu 2 utbildningsadministratörer för vikariatsanställning.

Arbetsuppgifter

Som utbildningsadministratör är din främsta arbetsuppgift att arbeta med information och administrativa göromål, mestadels digitalt. Det är tidvis ett mycket intensivt arbete där en stor del av dina arbetsuppgifter sker genom något eller flera systemstöd. Arbetet innefattar kontinuerliga inslag av förändring och utveckling av arbetssätt i en miljö där du har kontakt med både studenter och medarbetare. Du informerar och kommunicerar med studenter, personal vid lärosätet och även andra myndigheter och instanser med hjälp av system, chatt och webb men, även finns även fysiskt på plats i vårt Studentcentrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete och har god förståelse för digitala system. Du är trygg med olika kommunikationssätt och uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Att arbeta digitalt är en självklarhet för dig och för att trivas i rollen behöver du kunna vara flexibel och ha tålamod samt drivas av att få ta eget ansvar. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbetar på ett strukturerat och noggrant sätt. Din tidigare erfarenhet har utvecklat din förmåga att ta egna initiativ, att arbeta självständigt och att utföra ditt arbete med högsta kvalitet. Som person är du engagerad, skapar lätt och gärna kontakt med andra och har en positiv lösningsfokuserad inställning.

Det är meriterande med tidigare erfarenheter av studieadministration på högskola.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.Vill du bidra med din erfarenhet och ditt engagemang? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt, efter överenskommelse.

Tidsbegränsning: Anställningarna avser vikariat med tillträde så snart som möjligt och med sista anställningsdatum 2023-10-31.

Antal platser: 2

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 31 oktober 2021

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/471

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Maria Strand
Chef Avdelningen för utbildningsstöd
Telefon: 070- 616 86 95
E-post: moa@hig.se

Facklig(a) företrädare

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)