Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 70 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Vid avdelningen finns fyra utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå som leder till examen inom huvudområdet företagsekonomi; Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Ekonomprogrammet 180 hp (campus och distans), samt två magisterprogram med inriktning redovisning respektive affärsutveckling (båda om 60 hp). Vid avdelningen finns också Rättsvetenskapligt kandidatprogram med inriktning mot skatterätt och fastighetsrätt (180 hp), som leder till examen inom huvudområdet rättsvetenskap. Forskningen vid avdelningen ligger inom marknadsföring, ledarskap och organisation, redovisning, nationalekonomi samt juridik där vi arbetar teamorienterat både inom och över ämnesgränserna. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet.

Arbetsuppgifter

Universitetsadjunktens arbetsuppgifter består av utbildning vid Avdelningen för ekonomi, specifikt undervisning i externredovisning och ekonomistyrning.

Merparten av arbetstiden är förlagd på Högskolans campus i Gävle och hög närvaro på campus är därför en förutsättning för anställningen.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

- Kandidatexamen i företagsekonomi eller motsvarande vetenskaplig kompetens om minst 180 högskolepoäng.

- Fullgjord högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. I övrigt se Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle.

Meriterande är dokumenterad, bred och djup erfarenhet av undervisning i externredovisning, både på campus och på distans. Meriterande är också civilekonomexamen.

Det är ett krav att den sökande behärskar svenska i både tal och skrift. Undervisningen sker i huvudsak på svenska. Den sökande ska ha god samarbetsförmåga. Med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, och utöver de formella meriterna, lägger Högskolan stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid Omfattning: 50 % med möjlighet till högre omfattning om verksamhetsbehov uppstår under anställningstiden.

Tillträde: Tillträde den 1 november 2021 eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsning: Anställningen är en allmän visstidsanställning till den 31 januari 2022 med eventuell möjlighet till förlängning om verksamhetsbehov uppstår.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 24 oktober 2021

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/473

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Patrik Sörqvist
Avdelningschef
Telefon: 026-64 50 48
Mobiltelefon: 073-658 72 03
E-post: patrik.sorqvist@hig.se

Facklig(a) företrädare

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)