Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Till avdelningen för elektroteknik, matematik och naturvetenskap söker vi nu en universitetslektor i matematik. Anställningen är på heltid och avser en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår i första hand undervisning samt kursansvar inom ingenjörs- och lärarprogrammen. Därtill förväntas den anställde bidra till kurs- och programutveckling på grundläggande och avancerad nivå, handledning och examination av examensarbeten samt forskning. Viss administration ingår i anställningen, såsom eventuell medverkan i programråd och kring examination av studenter.

Kvalifikationer

För att vara behörig att anställas som universitetslektor ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt doktorsexamen inom matematik eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. För att bli anställd som universitetslektor ska den sökande, utifrån följande bedömningsgrunder, ha:

- En vetenskaplig produktion som omfattar mer än den som låg till grund för doktorsexamen.

- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.

- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

I övrigt se HF 4 kap. 4 a § samt nu gällande Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Vidare är det ett krav att den sökande har goda språkkunskaper i tal och skrift i svenska respektive engelska. Den sökande ska ha publicerat i internationella och/eller nationella vetenskapliga tidskrifter med peer-review inom ämnesområdet.

Den som anställs förutsätts fungera väl i sammanhang där samarbetsförmåga och flexibilitet är av stor betydelse. Det är särskilt meriterande med goda vitsord från undervisning inom matematik på högskola och/eller universitet.

Du har din arbetsplats på Högskolan i Gävle där merparten av arbetstiden är campusförlagd.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 8 augusti 2021

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/302


Ansök


Kontakt

Magnus Isaksson
Avdelningschef
Telefon: 026 - 64 82 49
E-post: min@hig.se

Facklig(a) företrädare

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)