Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för utbildningsstöd (UBS) är Högskolans sammanhållande resurs för studentstödjande och utbildningsadministrativa processer. Det innebär att ge stöd och service till studenter före, under och efter studierna samt att handlägga studentärenden av olika karaktär. Det innebär också ett ansvar för verksamhetsstöd till akademier och ledning med fokus på studieadministrativa frågor och stöd till studenter. Arbetet präglas av att ständigt förbättra och effektivisera rättssäkra processer för att skapa goda förutsättningar för verksamheten för studenter och medarbetare. Vi söker nu en antagningshandläggare.

Arbetsuppgifter

Som antagningshandläggare ingår du i en arbetsgrupp som har ett särskilt ansvar för antagning till högskolans utbildningar så som kurser och utbildningsprogram på både grund och avancerad nivå. Arbetet omfattar kvalificerad handläggning, administration och informationsarbete samt bedömning av akademiska och gymnasiala meriter från Sverige och andra länder, tillsammans med att leverera god service. Rollen innebär ett stort ansvarstagande och självständigt arbete men, du är en del av en grupp som arbetar nära och stödjer varandra. Arbetet drivs av ständiga förbättringar och att kontinuerligt utveckla processer med stöd av olika regelverk och system.

Du kommer att ingå i ett team där arbetet kräver noggrannhet och ett stort självständigt ansvarstagande. Det är tidvis ett mycket intensivt arbete där en stor del av dina arbetsuppgifter sker genom något eller flera digitala systemstöd. Du kommer att ha kontakt med både studenter och medarbetare vid lärosätet tillsammans med andra myndigheter. Kommunikation kan ske via telefon, ärendesystem, chatt och e-post men, kan även innebära att informera inför grupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevanta studier från högskola/universitet och dokumenterad erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har arbetat som handläggare på statlig myndighet eller annan form av offentlig verksamhet. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är nödvändiga för det dagliga arbetet. Kunskaper i ytterligare språk är meriterande.

Du är trygg i att fatta beslut och göra bedömningar utifrån givna regelverk och tolkningar. I ditt arbete är du självgående och bra på att strukturera och prioritera då arbetet ständigt kräver resultat med givna deadlines samtidigt som du uppskattar att samarbeta. Du är lösningsfokuserad med ett kvalitetsmedvetet förhållningssätt och vill gärna bidra till utveckling och effektivisering.

För det här arbetet lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet.

Arbetet utförs i huvudsak på Högskolan i Gävle.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 30 juni 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/260

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Maria Strand
Chef Avdelningen för utbildningsstöd
Telefon: 070-616 86 95
E-post: moa@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)