Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Vid Avdelningen för humaniora finns ämnena engelska, genusvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, religionsvetenskap och svenska. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och olika program på grundnivå och avancerad nivå och utgör en integrerad del av Högskolans lärarutbildningar. Vid avdelningen bedrivs även forskning inom de olika ämnena. Avdelningen for humaniora har ca 50 medarbetare.

Svenska språket är ett av de större ämnena inom humaniora vid Högskolan i Gävle. Ämnet har inriktningar i flera lärarutbildningar och fristående kurser i svenska och svenska som andraspråk erbjuds. Nätbaserad utbildning utgör en viktig del av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av planering, undervisning, examination och kursansvar. Undervisningen gäller kursmoment i svenska i grund- och ämneslärarprogrammen. Undervisningen är både nät- och campusbaserad. Dessutom ingår administration av kurser, medverkan i ämnets utveckling och utveckling av verksamheten i övrigt.

Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden förväntas vara campusförlagd vid Högskolan. Under coronapandemin görs anpassningar och mer arbetstid tillbringas i hemmet.

Kvalifikationer

Behörighetskrav för anställningen är att den sökande har lärarexamen i skolämnet svenska samt har högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt har förvärvat motsvarande kunskaper (se Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle, HIG-STYR 2019/153). Det är även ett krav med undervisningserfarenhet från grundskolan eller gymnasiet i skolämnet svenska.

Den sökande ska ha god samarbetsförmåga, förmåga till ett flexibelt arbetssätt och ett intresse för att arbeta både teoretiskt och praktiskt med att utveckla framtida lärares undervisning i ämnet svenska.

Tidigare undervisningserfarenhet inom det ämnesdidaktiska området på högskolenivå är meriterande, liksom magisterexamen i svenska.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 1 oktober 2021

Tidsbegränsning: 31 januari 2022
Anställningen är ett vikariat med möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 31 juli 2021

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/287

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Per Vesterlund
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 07
E-post: per.vesterlund@hig.se

Facklig(a) företrädare

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)