Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Arbetsuppgifter

Vi söker en forskare som kan vara med och utveckla forskningen om samband mellan miljö, människa och teknik i ämnet miljövetenskap på Högskolan i Gävle.

Miljövetenskap är ett tvärvetenskapligt och tematiskt ämne som med begrepp, teorier, metoder och modeller beskriver och besvarar frågor som är relaterade till sambanden mellan miljö, människa och teknik. I tjänsten som forskare kommer du att delta inom befintliga projekt, och driva egna publikationer och forskningsansökningar. I tjänsten ingår även samverkan med externa aktörer både på en nationell scen och på en internationell scen.

Anställningen har en omfattning på 20% och är tidsbegränsad till maximalt 8 månader. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tjänsteställe är Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer

Behörig är den som avlagt doktorsexamen inom miljövetenskap med inriktning mot social-ekologiska system eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig.

I första hand bedöms graden av dokumenterad vetenskaplig skicklighet samt erfarenhet inom projektledning. Goda kunskaper i tal och skrift på engelska är ett krav. Stor vikt läggs på personliga egenskaper såsom ledarskap, självständighet, samarbetsförmåga och initiativförmåga. Meriterande dokumenterad skicklighet inom internationella samarbeten.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid 20% eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 25 november 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/465

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Andreas Haga
Tf. avdelningschef
Telefon: 073-9430138
E-post: andreas.haga@hig.se

Facklig(a) företrädare

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)