Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne samt master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en universitetsadjunkt inom psykologi under viss tid med en omfattning av heltid, alternativt deltid efter överenskommelse. Anställningen sträcker sig till oktober 2023 med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Anställningen omfattar undervisning, handledning på grundnivå inom främst Personal- och arbetslivsprogrammet men även övrigt utbildningsutbud samt i förekommande fall medverkan i forskningsprojekt. Undervisningen sker på grundläggande nivå och är förlagd dels på campus och dels på distans. I anställningen ingår också att delta i avdelningens utvecklingsarbete rörande undervisning, forskning, samverkan med det omgivande samhället och internationalisering.

Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden är campusförlagd till Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer

För anställningen krävs kandidatexamen i psykologi eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet av arbete inom personalområdet är meriterande. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska. Se även Högskoleförordning samt Anställningsordning vid Högskolan i Gävle. Magister- eller masterexamen i psykologi eller motsvarande och examen med en personalvetenskaplig inriktning är särskilt meriterande. Därutöver bedöms graden av administrativ förmåga och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ingår i anställningen. Personlig lämplighet i form av god samarbets- och initiativförmåga är ett krav.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid / deltid 50-100 % enligt överenskommelse

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 3 oktober 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/385

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Zahra Ahmadi
Avdelningschef
Mobiltelefon: 070-181 12 48
E-post: zahra.ahmadi@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)