Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, pedagogik och didaktik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har 60 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning i ämnet pedagogik, inom i första hand Förskollärarprogrammet, men även undervisning inom Grundlärarprogrammet, Ämneslärarprogrammet, KPU samt fristående kurser i pedagogik kan komma att ingå. Undervisningen kommer att göras inom ramen för både campusbaserade och distansbaserade kurser och program. Även visst utvecklings- och administrationsarbete ingår i arbetsuppgifterna. Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle. I övrigt se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Tjänsteställe är Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer

För anställningen krävs minst magisterexamen i pedagogik med inriktning mot specialpedagogik, gärna med kunskap inom neuropsykiatri och/eller grundläggande läs- och skrivlärande. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. För anställning krävs också god datorvana, god administrativ förmåga, god samarbetsförmåga och god förmåga till ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av undervisning krävs.

Avlagd masterexamen i pedagogik eller motsvarande är särskilt meriterande, liksom dokumenterad kunskap om och erfarenhet av arbete på förskola och av specialpedagogisk verksamhet.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2022-10-01 eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsning: Tidsbegränsad till 2023-06-30, med eventuell möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 30 juni 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/270

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Annika Elm
Avdelningschef
Telefon: 026-64 85 00 (vx)
E-post: annika.elm@hig.se

Facklig(a) företrädare

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)