Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Rekrytering pågår för att ersätta en medarbetare som har slutat, och under rekryteringsprocessen behöver vi en vikarie som under höstterminen hjälper oss att genomföra kurser för civilingenjörer, högskoleingenjörer och kandidater. Kurserna startar 29 augusti och ett villkor är att du kan ta kursansvar direkt.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter omfattar undervisning och kursansvar med huvudsaklig inriktning mot GIS och naturgeografi inom ämnesområdena geomatik, geografi och lantmäteriteknik. Du kommer att undervisa på civilingenjörsprogrammet i lantmäteriteknik, lantmätarprogrammet och samhällsplanerarprogrammet. Undervisning i laborativa moment är en viktig arbetsuppgift som ingår i de flesta kurser. Även fältstudier och exkursioner förekommer. Undervisningen bedrivs både självständigt och tillsammans med andra lärare. Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden förväntas vara campusförlagd vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer

För att du ska kunna anställas som universitetsadjunkt vid Högskolan i Gävle krävs att du har grundläggande behörighet, vilket innebär att du har avlagt kandidatexamen, yrkesexamen eller motsvarande om minst 180 högskolepoäng, samt att du har genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt har förvärvat motsvarande kunskaper, se Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle HIG-STYR 2019/153. (Om du inte har den erforderliga högskolepedagogiska utbildningen, kommer det att finnas möjlighet för dig att komplettera med nödvändig pedagogisk utbildning inom två år efter anställningens början, genom att läsa våra egna högskolepedagogiska kurser.)

Ett krav är att du kan påbörja anställningen snarast och att du åtar dig att förbereda dig så att du kan starta den första kursen redan den 29 augusti i år. Vi kräver att du har goda ämneskunskaper och praktisk erfarenhet inom GIS-området i vid mening, innefattande till exempel GIS-analys och GIS-programmering. Du ska även ha goda ämneskunskaper i naturgeografi. Det är meriterande om du har kunskaper om de GIS-programvaror som används inom utbildningen, framför allt ArcGIS-Pro, QGIS och FME.

Du ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du ska kunna undervisa på både svenska och engelska.

Vi värdesätter att du har god samarbetsförmåga, är självständig, strukturerad och har en väl utvecklad förmåga till muntlig kommunikation.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt.

Tidsbegränsning: Tidsbegränsad anställning, vikariat

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 30 juni 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/271

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Jonas Boustedt
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 72
Mobiltelefon: 070-191 45 25
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)