Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap bedriver idag ett idrottsvetenskapligt program med profilområdena antidoping och anpassad fysisk aktivitet samt fristående kurser inom idrottsvetenskap och folkhälsovetenskap.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap utlyser ett vikariat som universitetsadjunkt i idrottsvetenskap inriktning ledarskap och coaching.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att bedriva undervisning inom avdelningens utbildningsutbud med hög kvalitet på svenska.I anställningen ingår också att delta i avdelningens utvecklingsarbete rörande undervisning, forskning, samverkan med det omgivande samhället. Undervisning sker både på campus i Gävle och via distans eller helt nätbaserat.

Tjänsteställe är Gävle med placering på Akademin för hälsa och arbetsliv, Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap. Inom akademin värnar vi om flexibilitet i arbetet, inom specificerade ramar kan därför såväl arbetstid som utförande av arbete på annan plats än tjänstgöringsort överenskommas utifrån medarbetarens önskemål.

Kvalifikationer

För att vara behörig att anställas som universitetsadjunkt ska den sökande dels ha avlagt minst en kandidatexamen inom idrottsvetenskap, idrottspsykologi, eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig, dels ha visat pedagogisk skicklighet.

Särskilt meriterande är visad kompetens och undervisningserfarenhet inom området ledarskap och coaching eller ämne som arbetsgivaren bedömer är relevant för anställningen. Meriterande är magister eller masterexamens inom ämne som arbetsgivaren bedömer är relevant för anställningen.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Därutöver bedöms graden av administrativ förmåga, samarbetsförmåga och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ingår i anställningen. Högskolan lägger vid urvalet stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 1 september 2022 eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsning: Anställningen sträcker sig till den 31 januari 2023 med möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 12 augusti 2022

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/298

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Fredrik Hellström
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 60
E-post: fredrik.hellstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)