Universitetsadjunkt i lantmäteriteknik med inriktning mot tekniskt lantmäteri

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 17 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna som universitetsadjunkt i lantmäteriteknik ingår undervisning, administration och samverkan inom ämnesområdet. Arbetet, som i huvudsak sker på campus inom den tekniska inriktningen av lantmätarprogrammet, omfattar kursansvar, planering och genomförande av undervisning, handledning, examination, kursutveckling och pedagogisk utveckling. Undervisningen bedrivs företrädesvis tillsammans med kollegor på arbetsplatsen. Anställningen är tillsvidare med omfattning heltid, arbetsstället är Gävle.

Kvalifikationer:

Behörig att anställas som universitetsadjunkt i lantmäteriteknik vid Högskolan i Gävle är den som har avlagt examen från grundläggande högskoleutbildning inom lantmäteriteknik eller motsvarande samt visat pedagogisk skicklighet (se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle). Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska.

I första hand bedöms graden av pedagogisk skicklighet. I den pedagogiska bedömningen läggs särskild vikt vid den sökandes förmåga att undervisa på både svenska och engelska, samt att den sökande har relevanta yrkeserfarenheter inom lantmäteriteknik. Stor vikt tillmäts den sökandes erfarenhet av undervisning inom fotogrammetri, laserskanning, GNSS och datafångst för 3D-modellering samt andra kurser inom lantmäteriteknik. I andra hand bedöms graden av vetenskaplig skicklighet och det är särskilt meriterande om den sökande har avlagt doktorsexamen inom lantmäteriteknik eller geodesi. Det är meriterande om den sökande kan visa annan skicklighet av betydelse för anställningen som till exempel erfarenhet av pedagogiskt ledarskap.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 17 januari 2019 märkt med ref nr HIG-STÖD 2018/778.

Ansökan skickas till med e-post till registrator@hig.se eller med post till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-17

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/778

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Avdelningschef, svarar på frågor om anställningen
Telefon: 026-64 87 72, 070-1914525
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Ulrika Ågren
Utbildningsledare
Telefon: 026-648906
E-post: ulrika.agren@hig.se

Facklig(a) företrädare
Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)