Lediga jobb

Doktorand inom ventilation

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap vid Högskolan i Gävle söker en doktorand som ska arbeta i ett forskningsprojekt inom byggnadsventilation med fokus på impinging jet. Syftet med projektet är att studera hur effektiv ett ventilationssystem baserad på impinging jet tekniken är jämfört med andra system som finns på marknaden.

Forskningsprojektet kommer att vara fokuserad både på rumsnivå och i närzonen där undersökning görs gällande temperatur, lufthastighet, termisk komfort och visualisering. Arbetet kommer att baseras i hög grad på experimentella mätningar och numeriska beräkningar.

Kvalifikationer:

För anställning som doktorand inom ventilation krävs civilingenjörsexamen inom energisystem eller annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig. Goda kunskaper krävs i bland annat ANSYS Fluent och IDA-ICE. För anställningen krävs även dokumenterad muntlig och skriftlig färdighet i engelska och svenska.

Meriterade är bland annat erfarenhet av Laser Doppler mätning, temperatur- och hastighetsmätningar (CTA) samt flödesvisualiseringar. Tidigare forskningserfarenhet inom liknande forskningsområde är även det meriterande. För att lyckas i rollen som doktorand krävs att du är nyfiken, initiativrik, utåtriktad samt har förmågan att arbeta både praktiskt och teoretiskt.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-12-17

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/743

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Mathias Cehlin
Projektledare
Mobiltelefon: 072-299 53 52
E-post: mcn@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)