Lediga jobb

Utbildningsadministratör

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Avdelningen för utbildningsstöd (UBS) är högskolans sammanhållande resurs för studentstödjande och utbildningsadministrativa processer. Det innebär att ge stöd och service till studenter före, under och efter studierna samt att handlägga studentärenden av olika karaktär. Det innebär också ett ansvar för verksamhetsstöd till akademier och ledning med fokus på studieadministrativa frågor och stöd till studenter. Arbetet präglas av att ständigt förbättra och effektivisera rättssäkra processer för att skapa goda förutsättningar för verksamheten – för studenter och medarbetare. Vi söker nu en utbildningsadministratör till ett vikariat.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Som utbildningsadministratör är din främsta arbetsuppgift att arbeta med administrativt stöd och struktur i processerna relaterat till kurs- och programverksamheten. Du kommer att ingå i ett team där arbetet kräver noggrannhet och ett stort självständigt ansvarstagande. Det är tidvis ett mycket intensivt arbete där en stor del av dina arbetsuppgifter sker genom något eller flera systemstöd tillsammans med olika typer av kommunikationsinsatser. Du kommer att ha kontakt med både studenter och medarbetare brett över lärosätet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant. Du har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete. Du har mycket god förståelse och vana av olika digitala systemstöd, inklusive Officepaketet, tillsammans med kunskap som innebär att kunna bidra till utveckling av digitaliseringsprocesser. Du är trygg med olika kommunikationssätt och uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Att arbeta digitalt är en självklarhet för dig och för att trivas i rollen behöver du kunna vara flexibel och ha tålamod. Din tidigare erfarenhet har utvecklat din förmåga att ta egna initiativ, att arbeta självständigt och att utföra ditt arbete med högsta kvalitet. Personliga egenskaper som underlättar är att du har ett proaktivt synsätt, vilket innebär att du strukturerat och självständigt kan planera och prioritera arbetet inför deadlines, att du är noggrann samt applicerar ett ansvarstagande och serviceinriktat förhållningssätt.
Som person är du engagerad, skapar lätt och gärna kontakt med andra och har en positiv lösningsfokuserad inställning.

Det är meriterande med tidigare arbete inom högskolesektorn eller annan myndighet.
Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vill du bidra med din kompetens, din erfarenhet och ditt engagemang? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Övrigt:

Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år, med tillträde så snart som möjligt. Möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-12-01

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/561

Upplysningar lämnas av:

Maria Strand
Chef Avdelningen för utbildningsstöd
Telefon: 070- 616 86 95
E-post: moa@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)