Lediga jobb

Forskningsassistent med inriktning kylning av metaller

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Avdelningen Byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskap vid Högskolan i Gävle söker en forskningsassistent inom ramen för ett projekt inom Energisystem, tjänsten är på 100% och varar upp till fem månader med möjlighet till förlängning.

Den huvudsakliga arbetsplatsen blir i avdelningens lokaler vid Högskolan i Gävles campusområde på Kungsbäck i Gävle och då främst i avdelningens laborationslokaler.

Uppdraget är att bistå våra forskare inom forskningsområdets profil inom kylning av varma kroppar. Det huvudsakliga uppdraget är att hjälpa till med mätningar vid olika forskningsprojekt som görs i nära samarbete med industrin.

Kvalifikationer:

Vi söker kandidater med Masterexamen eller motsvarande. Personen skall ha dokumenterad kunskap om mätteknik för att kunna analysera de mekanismer som styr värmeöverföringen vid kylning med ett nytt kylningskoncept. Dokumenterad erfarenhet av kylning av varma kroppar är meriterande.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-24

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/303

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)