Lediga jobb

Universitetsadjunkt i pedagogik

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, pedagogik och didaktik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har 60 medarbetare.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Undervisningen kommer att göras inom ramen för både campusbaserade och distansbaserade kurser inom lärarutbildningens förskollärarprogram och grundlärarprogram med inriktning fritidshem. Även visst utvecklings- och administrationsarbete ingår i arbetsuppgifterna. Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle. I övrigt se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs förskollärarexamen. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet. Det är ett krav att ha erfarenhet av att arbeta som förskollärare och av att arbeta med undervisning.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

För anställning krävs också god datorvana, god administrativ förmåga, god samarbetsförmåga, förmåga till ett flexibelt arbetssätt och att du är självgående. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av dramaarbete med barn och estetiskt tematiskt arbete är särskilt meriterande. Särskilt meriterande är också att den sökande har ett intresse för didaktiska frågor.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde omgående enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2022-01-29. Anställningen är en allmän visstidsanställning med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-04-08

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/134

Upplysningar lämnas av:

Annika Elm
Avdelningschef
Telefon: 026-64 85 00 (vx)
E-post: annika.elm@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)