Lediga jobb

Universitetsadjunkt i pedagogik

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad, och Högskolan vill forma framtiden genom utbildning och forskning som löser samhällsutmaningar. Vi erbjuder ca 60 utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, pedagogik och didaktik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har 60 medarbetare.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning i ämnet pedagogik, inom i första hand våra fristående kurser men även inom Förskollärarprogrammet, Grundlärarprogrammet F-3 samt inriktning Fritidshem. Undervisningen kommer att göras inom ramen för både campusbaserade och distansbaserade kurser och program. Även visst utvecklings- och administrationsarbete ingår i arbetsuppgifterna. Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle.

Tjänsteställe är Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs minst kandidatexamen i pedagogik. Vidare ska den sökande ha dokumenterad pedagogisk skicklighet. Erfarenhet av undervisning krävs.

För anställning krävs också god datorvana, god administrativ förmåga, god samarbetsförmåga och god förmåga till ett flexibelt och självständigt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Avlagd magister/masterexamen i pedagogik eller motsvarande är särskilt meriterande.

I övrigt se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-08-17. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-05-23

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/278

Upplysningar lämnas av:

Annika Elm
Avdelningschef
Mobiltelefon: 072-007 20 91
Telefon: 026-64 86 90

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)