Lediga jobb

Studievägledare

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för utbildningsstöd (UBS) är högskolans sammanhållande resurs för studentstödjande och utbildningsadministrativa processer. Det innebär att ge stöd och service till studenter före, under och efter studierna samt att handlägga studentärenden av olika karaktär. Det innebär också ett ansvar för verksamhetsstöd till akademier och ledning med fokus på studieadministrativa frågor och stöd till studenter. Arbetet präglas av att ständigt förbättra och effektivisera rättssäkra processer för att skapa goda förutsättningar för verksamheten för studenter och medarbetare. Till avdelningen söker vi nu en studievägledare.

Arbetsuppgifter:

Som studievägledare får du ett roligt, omväxlande och meningsfullt jobb där du arbetar i en dynamisk och internationell miljö tillsammans med flera andra olika kompetenser.

Högskolan i Gävle är inne i ett spännande förändringsarbete för att utveckla stödet till studenter och söker nu en Studievägledare. Du kommer att arbeta strategiskt och operativt med ökad genomströmning och informationsinsatser av olika slag till såväl presumtiva studenter som redan befintliga studenter.

Verksamhetsområdet har fokus på att ge studenter förutsättningar för att kunna navigera mellan olika studieval, stöd under studierna, såväl som vägen ut i arbetslivet samt informationsinsatser till olika presumtiva grupperingar. Det innebär både kvalificerad vägledning, information om högre utbildning och karriärvägledning.

Arbetet bedrivs både på individ- och gruppnivå. På individnivå är din främsta uppgift att stödja, vägleda och informera inför val av utbildning eller studenter genom utbildningen. Du kommer att ansvara för individuella samtal- som kan innebära kommunikation via digitala verktyg, telefon eller fysiska möten. Arbetet bygger mycket på egen initiativförmåga och eget omdöme samt att du självständigt kan fatta beslut och göra egna bedömningar. Du ska också kunna formulera, stå för och driva egna ställningstaganden.

Du kommer också att ansvara för att planera och genomföra insatser för grupper i samarbete med såväl interna som externa parter, både på svenska och engelska. Som Studievägledare ingår du i ett team med ansvar för stöd och vägledning men, samarbetar också med andra funktioner inom högskolan.

För att säkerställa att alla studenter har tillgång till likvärdigt stöd inför och genom hela sin studietid förväntas du ta aktiv del i arbetet inom hela avdelningens ansvarsområde, med stöd av rutiner och regelverk.

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning om minst 3 år, gärna med inriktning mot studie- och yrkesvägledning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har dokumenterad erfarenhet av samtalet som verktyg. Särskilt meriterande är erfarenheter från vägledning i olika sammanhang- på individ och gruppnivå. Du behöver vara strukturerad och självständig, kunna driva egna ställningstaganden samtidigt som du gärna samverkar med andra och har lätt för att skapa relationer. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl i svenska som i engelska. Du ska kunna organisera ditt arbete och snabbt kunna skifta arbetssätt mellan att ge studenter stöd och konkret information. Du har erfarenhet och förmåga att starta, driva och fullfölja uppdrag och projekt.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Anställningen är på heltid med tillträde efter överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle. Provanställning kan komma att tillämpas.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-06-14

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/250

Upplysningar lämnas av:

Maria Strand
Chef Avdelningen för utbildningsstöd
Telefon: 070- 616 86 95
E-post: moa@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)