Lediga jobb

Universitetsadjunkt i samhällsplanering

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Arbetsuppgifter:

Akademin för teknik och miljö söker nu en universitetsadjunkt i samhällsplanering. I anställningen ingår undervisning och handledning på grundnivå i kurser på samhällsplanerarprogrammet och lantmätarprogrammet. Vidare ingår vissa administrativa uppgifter samt aktiv medverkan inom lärarlaget för att utveckla ämnet och utbildningen. Anställningen är en visstidsanställning under åtta månader med möjlighet till förlängning. Omfattningen är heltid från 1/11 2020 till 30/6 2021 och tjänstestället är Gävle.

Kvalifikationer:

För behörighet att anställas som universitetsadjunkt i samhällsplanering krävs högskoleexamen med inriktning mot samhällsplanering. Den sökande ska ha kunskap om och erfarenhet av samhällsplanering inom olika ämnesområden omfattande minst GIS, GIS-analys för bl.a. risk- och katastrofplanering, fysisk samhällsplanering (detalj- och översiktsplanering) och naturgeografi. Den sökande ska ha dokumenterad erfarenhet av undervisning på universitetsnivå. Den sökande ska självständigt kunna leda lektioner, laborationer och seminarier och ha god förmåga att bedöma skriftliga PM. För anställningen krävs att den sökande kan uttrycka sig flytande på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om den sökande har pedagogisk erfarenhet samt kännedom om närliggande ämnesområden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-10-18

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/512

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Avdelningschef
Mobiltelefon: 070-191 45 25
Telefon: 026-64 87 72
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)