Universitetslektor i socialt arbete

Högskolan i Gävle, Akademin för hälsa och arbetsliv, Avdelningen för socialt arbete och psykologi söker en universitetslektor i socialt arbete.

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en
Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid.

För oss på HiG är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 500 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 14 500. På högskolan arbetar 700 personer - 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

Anställningen är tidsbegränsad (6 månader, med chans till förlängning), omfattning heltid och med tillträde efter överenskommelse. Tjänsteställe är Gävle.

Arbetsuppgifter:

I anställningen ingår att på svenska och engelska bedriva undervisning, handledning och examination på grund- och avancerad nivå. I anställningen ingår också att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete. Därutöver ingår administrativt arbete, samverkan, forskning och internationalisering. Vi ser gärna att den sökande bedriver forskning med tvärvetenskaplig ansats och i linje med forskningsprofilen Hälsofrämjande arbetsliv.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs doktorsexamen i socialt arbete eller motsvarande relevant vetenskaplig kompetens med hänsyn till anställningen och de arbetsuppgifter som ska ingå i den. Vidare krävs mångårig kompetens inom kvantitativ metod, såväl inom undervisning som forskning samt erfarenhet av kursutveckling av metodkurser och att man publicerat sig inom området metodfrågor. Det krävs vidare erfarenhet av att ha analyserat välfärdsfrågor, inklusive migration och integration, på en regional nivå samt kompetens inom EU:s socialpolitik och politikområden som reglerar välfärden inom EU. Ett ytterligare krav ställs på dokumenterad erfarenhet av (framgångsrikt) söka forskningsmedel från EU:s olika forskningsfinansiärer.

Därutöver krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet, se Högskoleförordningen (1993:100) samt Anställningsordning vid Högskolan i Gävle. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska.

Vid tillsättningen ägnas lika stor omsorg åt bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Särskilt meriterande är dokumenterad erfarenhet av forskning, undervisning, handledning och examination inom socialt arbete. Därutöver bedöms graden av administrativ och annan för anställningen relevant skicklighet. Internationella kontakter och nätverk inom EU (exempelvis COST) är meriterande.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator@hig.se eller Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle senast den 30 mars 2017 märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/238. Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt övriga handlingar som du önskar åberopa.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-30

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/238

Upplysningar lämnas av:

Josefin Westerberg Jacobson
Avdelningschef, avd socialt arbete och psykologi
Telefon: 026-64 82 33
E-post: jonwen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)