Lediga jobb

Universitetsadjunkt i rättsvetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 70 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet. Utbildning bedrivs huvudsakligen kopplat till Ekonomprogrammet 180 hp (campus och distans), Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Rättsvetenskapligt kandidatprogram (180 hp) samt två magisterprogram i företagsekonomi. Forskningen koncentreras kring forskningstemat Hållbara affärsrelationer (HAR).

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna består till största delen av undervisning, kursansvar, handledning och examination inom rättsvetenskap allmänt och med inriktning mot skatterätt och indirekt skatt. Undervisningen sker på grundläggande och avancerad nivå och är förlagd dels på campus, dels på distans. Undervisningen bedrivs både självständigt och tillsammans med andra lärare. Deltagande i avdelningens och ämnets gemensamma arbete liksom samverkan med det omgivande samhället utgör en viktig del av anställningen.

Anställningen erbjuder goda möjligheter att medverka i utvecklingen av verksamheten, både vad gäller kursinnehåll och pedagogik liksom utvecklingen av ämnets forskningsprofil.

Merparten av arbetstiden förväntas vara campusförlagd vid Högskolan. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetsadjunkt ska den sökande dels ha examen i rättsvetenskap, dels ha fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Den sökande ska även ha:
- Visat pedagogisk skicklighet.
- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.
Det är meriterande för den sökande att ha forskarutbildning.
I övrigt se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Då undervisningen förväntas ske dels på svenska, dels på engelska, är goda kunskaper i det svenska respektive det engelska språket en förutsättning för anställningen.

I första hand bedöms graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörigheten.
Vidare beaktas följande i nämnd ordning:
- pedagogisk erfarenhet och skicklighet
- ämnesmässig bredd inom rättsvetenskap
- ämnesmässig bredd inom skatterätt med inriktning indirekt skatt
- erfarenhet av kursutveckling.

Dessutom bedöms samarbetsförmåga och administrativ skicklighet med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-02-01. Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2021-04-30. Anställningen är en allmän visstidsanställning. Det kan bli aktuellt med förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-12-02

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/624

Upplysningar lämnas av:

Zahra Ahmadi
Biträdande avdelningschef
Mobiltelefon: 070-181 12 48
E-post: zahra.ahmadi@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)