Lediga jobb

Postdoktor inom Miljövetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Högskolan i Gävle söker en postdoktor i Miljövetenskap inom systemanalys av fordon, förnybara drivmedel och elektricitet för vägtransporter. Arbetet omfattar studier av transportsystem, leverans av råmaterial, distribution och användning/efterfrågan av fordon/energi för transport i ett regionalt perspektiv. Frågor inom beteendevetenskap kan också inkluderas. I din forskning kommer du att utveckla och tillämpa lämpliga metoder för miljösystemanalys, inklusive emissioner, resursanvändning och ekonomi, samt intressenter och faktorer som påverkar utvecklingen på området för hållbara transporter.

Anställningen är en visstidsanställning på 15 månader, omfattning 100 % av heltid (varav ca 20% undervisning enligt överenskommelse). Möjlighet till förlängning kan finnas. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs doktorsexamen inom Miljöteknik eller annan inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig. Behörig att vara anställd som postdoktor är den som innehar en doktorsexamen avlagd de senaste tre åren. Även den som avlagt examen tidigare kan komma ifråga om det finns särskilda skäl.

Meriterande för anställningen är beprövad erfarenhet av systemanalys, livscykelanalys (LCA) och fordon/energi för vägtransporter. Undervisningserfarenhet är ett krav. För anställningen krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-02-24

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/102

Upplysningar lämnas av:

Andreas Haga
Biträdande avdelningschef
Telefon: 073-9430138
E-post: andreas.haga@hig.se

Karl Hillman
Universitetslektor
Mobiltelefon: 070-191 45 59
E-post: karl.hillman@hig.se

Ola Eriksson
Professor
Telefon: 026-648145
E-post: ola.eriksson@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)