Lediga jobb

Universitetsadjunkt i didaktik

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Vid Avdelningen för utbildningsvetenskap finns ämnena bildpedagogik, pedagogik och didaktik. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och uppdragsutbildningar inom ämnena samt Högskolans lärarutbildningar vilka är förskollärarprogrammet, grundlärarprogrammet (inriktning fritidshem, F - åk 3 och åk 4 - 6), ämneslärarprogrammet samt den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU). Flera av kurserna och programmen erbjuds både som campus- och distansutbildning. Vid avdelningen bedrivs även forskning genom väletablerade forskningsgrupper. Avdelningen för utbildningsvetenskap har 60 medarbetare.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning i Grundlärarprogrammet F - 3 och 4 - 6 samt ämneslärarprogrammet. Undervisningen kommer att göras inom ramen för både campusbaserade och distansbaserade kurser och program. Även visst utvecklings- och administrationsarbete ingår i arbetsuppgifterna. I övrigt se Anställningsordning vid Högskolan i Gävle. Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle.

Tjänsteställe är Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen som adjunkt i didaktik krävs grundlärarexamen och dokumenterad pedagogisk skicklighet. Du ska även ha ett flexibelt och självgående arbetssätt och god samarbetsförmåga. Det är också ett krav att du har god datorvana och administrativ förmåga. Med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter ska du visa god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande med magister-/masterexamen, erfarenhet av arbete med campus- och distansförlagd undervisning inom Grundlärarprogram F - åk 3 och 4 - 6 samt inom Ämneslärarprogrammet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-15
Tidsbegränsat till: 2022-01-29. Anställningen är ett vikariat med möjlighet till förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-05-21

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2021/198

Upplysningar lämnas av:

Annika Elm
Avdelningschef
Telefon: 026-64 85 00 (vx)
E-post: annika.elm@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)