Postdoktor i byggnadens energisystem

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och cirka 500 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 14 500.

Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: Att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta.

Vi tycker vårt arbete är viktigt och inspirerande. Om din inspiration väcks av att sätta studenten i fokus, är kanske Högskolan i Gävle en plats för dig.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en driven disputerad person inom området Energisystem eller motsvarande. Personen anställs inom forskningsområdet Byggnadens Energisystem med speciell fokusering på inomhusklimat och upplevelsen av denna. Tjänsten innebär bland annat att arbeta med forskning, vetenskaplig publicering, ansökningar om externa forskningsmedel, undervisning i grundutbildningen och handledning av forskarstuderande.

Kvalifikationer:

För anställningen som Postdoktor i energisystem krävs doktorsexamen inom ämnet Energisystem eller annat ämne som arbetsgivaren finner motsvarande.

Krav för anställningen är forskningserfarenhet inom Byggnadens energisystem och dess inomhusklimat. Erfarenhet från mätningsteknik inom området med tekniker som spårgasmätning och PIV.

Meriterande för anställningen är forskning inom området människans upplevelse av inomhusklimatet.

Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.

Den personliga lämpligheten är av avgörande betydelse för denna tjänst. Denna personliga lämplighet inkluderar intresse och kompetens att söka forskningsmedel och att handleda och guida doktorander.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2017, märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/232. Ansökan skall åtföljas av CV samt övriga handlingar som du önskar åberopa. Handlingarna skickas till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle eller via e-post till registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/232

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)