Lediga jobb

Universitetslektor i matematikdidaktik

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Arbetsuppgifter:

Högskolan i Gävle söker en vikarierande universitetslektor i matematikdidaktik. Anställningen är på heltid och är en tillfällig anställning under perioden 15 november 2020 31 januari 2021. I anställningen ingår undervisning på lärarprogrammen för grundlärare F-3 och 4-6 samt ämneslärare, handledning av självständiga arbeten på grund- och avancerad nivå inom matematikdidaktik samt deltagande i utvecklingen av kurser inom matematikdidaktik. Arbetsställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som vikarierande universitetslektor ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt doktorsexamen inom matematikdidaktik eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. För att bli anställd som vikarierande universitetslektor ska den sökande, utifrån följande bedömningsgrunder, ha:

- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.
- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. I övrigt se (HF 4 kap. 4 a §).

Med hänvisning till anställningens arbetsuppgifter är det ett krav att den sökande har dokumenterad erfarenhet av undervisning på svenska. Dokumenterad undervisningserfarenhet såväl i skola som på lärarutbildning är särskilt meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-10-22

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/517

Upplysningar lämnas av:

Magnus Isaksson
Avdelningschef
Telefon: 026 - 64 82 49
E-post: min@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)