Lediga jobb

Universitetsadjunkt i företagsekonomi, visstidsanställning

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder
• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,
• en arbetsplats med många anställningsförmåner,
• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 70 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Vid avdelningen finns fyra utbildningsprogram på grund- och avancerad nivå som leder till examen inom huvudområdet företagsekonomi; Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Ekonomprogrammet 180 hp (campus och distans), samt två magisterprogram med inriktning redovisning respektive affärsutveckling (båda om 60 hp). Vid avdelningen finns också Rättsvetenskapligt kandidatprogram med inriktning mot skatterätt och fastighetsrätt (180 hp), som leder till examen inom huvudområdet rättsvetenskap. Forskningen vid avdelningen ligger inom marknadsföring, ledarskap och organisation, redovisning, nationalekonomi samt juridik där vi arbetar teamorienterat både inom och över ämnesgränserna. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Arbetet innebär i första hand undervisning på grund- och avancerad nivå i ämnet företagsekonomi. I dagsläget rör arbetsuppgifterna i huvudsak kurser inom Ekonomprogrammet och Magisterprogrammet i företagsekonomi med inriktning affärsutveckling. I arbetet ingår också att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete, administrativt arbete samt att delta aktivt tillsammans med forskare i forskarteam.

Merparten av arbetstiden är förlagd på Högskolans campus i Gävle och hög närvaro på campus är därför en förutsättning för anställningen.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs:
- Kandidatexamen i företagsekonomi eller motsvarande vetenskaplig kompetens om minst 180 högskolepoäng.
- Fullgjord högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. I övrigt se Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle.

Meriterande är dokumenterad, bred erfarenhet av undervisning inom företagsekonomins delämnen marknadsföring samt ledarskap och organisation.

Det är även ett krav att den sökande behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Undervisningen sker dels på svenska och dels på engelska. Den sökande ska ha god samarbetsförmåga. Med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, och utöver de formella meriterna, lägger Högskolan stor vikt vid personlig lämplighet. Omvittnad noggrannhet och förmåga att både ta och fånga upp initiativ värderas högt.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde den 1 februari 2021 eller snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till:  Anställningen är en allmän visstidsanställning med en varaktighet på två år.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2021-01-18

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/730

Upplysningar lämnas av:

Patrik Sörqvist
Avdelningschef
Mobiltelefon: 073-658 72 03
Telefon: 026-64 50 48
E-post: patrik.sorqvist@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-10-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)