Lediga jobb

Universitetsadjunkt i företagsekonomi, inriktning redovisning, vikariat

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

På Avdelningen för ekonomi arbetar ca 70 medarbetare inom ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och juridik. Avdelningens lokaler inryms i hus Embla på campusområdet. Utbildning bedrivs huvudsakligen kopplat till Ekonomprogrammet 180 hp (campus och distans), Fastighetsmäklarprogrammet (180 hp), Rättsvetenskapligt kandidatprogram (180 hp) samt två magisterprogram i företagsekonomi. Vi söker nu en Universitetsadjunkt i företagsekonomi, inriktning redovisning, med omfattning på 100 %, på ett vikariat från och med 1 augusti 2020 till och med 31 januari 2021, med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna består av undervisning, kursansvar, handledning och examination. Undervisningen ges på svenska och är förlagd dels på campus, dels på distans. Undervisningen bedrivs både enskilt och tillsammans med andra lärare. Deltagande i avdelningens och ämnets gemensamma utvecklingsarbeten liksom samverkan med det omgivande samhället utgör därutöver en viktig del av anställningen.

Hög grad av närvaro på arbetsplatsen förväntas.

Kvalifikationer:

Behörig att anställas som universitetsadjunkt i företagsekonomi vid Högskolan i Gävle är den som har avlagt kandidatexamen i företagsekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig samt visat pedagogisk erfarenhet och skicklighet (se högskoleförordningen kapitel 4, § 4). Se även Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vidare beaktas följande i nämnd ordning:
- Goda kunskaper inom extern redovisning
- Dokumenterad pedagogisk skicklighet
- Samarbetsförmåga och förmåga till flexibelt arbetssätt
- Administrativ skicklighet

Stor vikt kommer, utifrån punkterna ovan, att läggas vid bedömd personlig lämplighet samt möjlighet att snabbt kunna fungera i den tänkta lärarrollen.

Övrigt:

Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2020-08-01. Tjänsten är ett vikariat från och med 1 augusti 2020 till och med 31 januari 2021, med möjlighet till förlängning.
Tidsbegränsat till: 2021-01-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-04-13

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/171

Upplysningar lämnas av:

Jaana Kurvinen
Avdelningschef
Telefon: 070-180 70 43
E-post: jaana.kurvinen@hig.se

Anders Hedman
Universitetsadjunkt
E-post: anders.hedman@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)