Lediga jobb

Tentamensvärd

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Avdelningen för utbildningsstöd är högskolans sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Avdelningen ansvarar bl.a. för studieadministrativa system, antagning, salstentamen och examina samt mottagandet av nya studenter. Avdelningen ansvarar också för stöd under studierna i form av bland annat vägledning, internationalisering och studenthälsoverksamhet. Inom vårt verksamhetsområde finns även Studentcentrum.

Arbetsuppgifter:

Vi söker tentamensvärdar för arbete med salstentamina på Högskolan i Gävle.
Som tentamensvärd har du en viktig uppgift i att säkerställa att tentamen genomförs på ett rättssäkert sätt efter det regelverk som finns vid Högskolan i Gävle. Du sköter praktiska och administrativa uppgifter i samband med tentamen, och du informerar studenter i sal, på svenska och engelska. Tentamen genomförs både i stora salar och i mindre rum med en
eller ett fåtal studenter.

Den som anställs som tentamensvärd kommer att få genomgå en obligatorisk utbildning.

Kvalifikationer:

Vi ser att du är en person som brinner för service och har förmågan att alltid ge ett professionellt bemötande till studenter, lärare och andra, även i pressade situationer. I din roll behöver du kunna vara tydlig och förmedla vad som gäller i olika situationer. Din samarbetsförmåga är mycket god och du tycker om att jobba som en del i ett team. Du är kommunikativ och har inga problem med att prata inför stora grupper. Det är viktigt att du är ordningsam och noggrann och känner ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

Vi genomför även digitala tentor varför det är viktigt att du har en grundläggande datorvana och ett intresse för IT och att lära dig nya system.

Vi har en internationell arbetsmiljö vilket kräver att du har förmåga att
kommunicera på både svenska och engelska.

Du behöver vara flexibel då tentamenstillfällena sker både på dagtid vardagar, kvällar och helger.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.
Vill du bidra med din erfarenhet och ditt engagemang? Då tror vi att det här passar dig!

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Som tentamensvärd på Högskolan i Gävle har du en visstidsanställning i form av en intermittent anställning. Det innebär att du anställs vid varje enskilt tillfälle efter behov och får ekonomisk ersättning per timme du arbetar. Det finns inga garantier för att du får arbeta ett visst antal timmar. Vi förväntar oss att du finns tillgänglig för anställning under hela tentamensveckorna eftersom det framför allt är under dessa veckor som vi har stort behov av tentamensvärdar.

Arbetet som tentamensvärd är ett myndighetsutövande och innebär ansvar för att studenter som skriver tentamen i högskolans lokaler kan göra det på ett rättssäkert sätt. Du kan därför inte kombinera arbetet med att vara student vid Högskolan i Gävle.

Välkommen med din digitala ansökan senast de 15 juli 2020. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad. Intermittent anställning efter behov.
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2020-08-01. Intermittent anställning med start 1 augusti längst t o m 31 januari 2021.
Antal platser: 25

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-07-15

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/361

Upplysningar lämnas av:

Maria Strand
Chef Avdelningen för utbildningsstöd
Telefon: 070- 616 86 95
E-post: moa@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)