Lediga jobb

Bibliotekschef

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Biblioteket ansvarar för den vetenskapliga informationsförsörjningen vid Högskolan i Gävle med målsättningen att vara ett kompetenscentrum för informationsförsörjning och lärande med IKT-teknik och IKT-pedagogik. Biblioteket stödjer det nätbaserade lärandet och stödjer den digitala kompetensutvecklingen hos Högskolans studenter, lärare och forskare.

Arbetsuppgifter:

Bibliotekschefen har ett övergripande ansvar att strategiskt och operativt utveckla, effektivisera och leda verksamheten inom biblioteket. Som chef har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar och bidrar till att högskolans strategiska mål uppfylls. Vidare företräder du verksamheten internt, nationellt och internationellt. Bibliotekschefen är direkt underställd förvaltningschefen och ingår i verksamhets- och ledningsstödets ledningsgrupp.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs god verksamhetskännedom. Vi tror därför att du har akademisk examen inom relevant område, förmodligen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi söker i första hand dig med dokumenterad chefserfarenhet och god förståelse för bibliotekets funktion och betydelse för högre utbildning. Arbetsuppgifterna kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha god förmåga att organisera och strukturera verksamheten liksom att vara en tydlig arbetsgivarföreträdare. Du har förmåga att skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål.

Vid sidan av att biblioteket svarar för högskolans informationsresurser erbjuder biblioteket direkt verksamhetsstöd till lärare, forskare och studenter. Det är därför meriterande om du är bekant med arbetssätt, programvaror och system som behövs för att bedriva utbildning i flexibla, nätbaserade former.

Vidare är du en relationsbyggare, är förtroendeingivande och en god kommunikatör med förmåga att samarbeta. Därtill har du tydligt användarperspektiv, ett strategiskt förhållningssätt och är handlingskraftig, prestigelös och lyhörd som person.
Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde så snart som möjligt, efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-03-01

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/106

Upplysningar lämnas av:

Micael Melander
Förvaltningschef
Telefon: 026- 64 85 85
E-post: micael.melander@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)