Lediga jobb

Universitetsadjunkt i industridesign

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Högskolan i Gävle erbjuder forskning och utbildning med tydligt fokus på hållbar utveckling och framtidens intelligenta industri. I grundutbildningen utforskas förhållandet mellan material och produktion samt människa och miljö. Nya material, främst baserade på skogsråvara, utgör tillsammans med hållbar utveckling den lokala profilen på Industridesignprogrammet. Tillsammans med ämnesgruppen för industriell ekonomi erbjuds även utbildning på avancerad nivå och forskarutbildning.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Högskolan i Gävle söker nu en universitetsadjunkt i Industridesign. Anställning är främst kopplad till kandidatprogrammet i industridesign men också övriga utvecklingsprojekt med anknytning till ämnesgruppen för industridesign.

Anställningen omfattar undervisning, kursansvar, aktivt deltagande i utveckling av kurser och program på grundnivå samt administrativa uppgifter. I tjänsten ingår även möjlighet att utveckla och fördjupa samverkan med externa organisationer och företag. Undervisningsspråk är svenska och engelska.

Merparten av arbetstiden förväntas vara campusförlagd vid Högskolan. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att söka tjänsten krävs en magisterexamen med inriktning mot industridesign eller motsvarande. Den sökande ska ha dokumenterad pedagogisk skicklighet gällande utbildning, handledning samt kursutveckling.

Den sökande ska ha fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.

Den sökande ska kunna uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Bedömningen görs med avseende på vetenskaplig, praktisk och pedagogisk skicklighet inom området design. Det är meriterande om den sökande har kunskaper inom form och gestaltningslära, visualiserings och skissteknik. Den sökande bör även ha goda kunskaper om hur digitala verktyg används inom dessa områden.

Det är även viktigt att den sökande har förmåga att arbeta i grupp och samarbeta väl med kollegor och studenter.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-07-12

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/485

Upplysningar lämnas av:

Jakob Nobuoka
Avdelningschef
E-post: jakob.nobuoka@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)