Lediga jobb

Postdoktor i arbetshälsovetenskap – inriktning distansarbete

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor om man ser till söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden: hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri samt ger forskarutbildningar inom områdena hälsofrämjande arbetsliv och byggd miljö.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap samt personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en postdoktor till forskningsprogrammet Flexibelt arbete – möjlighet och utmaning. Programmet som finansieras av Forte syftar till att undersöka och förbättra förutsättningar och villkor för att organisera och utföra arbete med olika anställnings- och arbetsformer i arbetslivet. Anställningen som är på heltid är tidsbegränsad till två år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tjänsteställe är Gävle.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med programledning och projektgrupp genomföra studier inom projektets områden. Detta innefattar att formulera syften och frågeställningar, utföra analyser och författa vetenskapliga manuskript.

Postdoktorn kommer främst att arbeta med inriktning mot distansarbete och frågeställningar både från chefers och anställdas perspektiv kring detta. Forskningsmetoderna kommer primärt att vara kvalitativa men även kvantitativa metoder kan komma ifråga. I arbetsuppgifterna ingår också viss administration och att aktivt delta vid presentationer av projektet eller liknande. Tjänsten innebär även att bidra till ämnesgruppens utveckling och att skriva eller medverka i forskningsansökningar.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs att du som sökande har doktorsexamen i arbetshälsovetenskap, sociologi, psykologi, eller annat relevant område och har erfarenhet av kvalitativ intervjumetodik, gärna i relation till hälsorelaterade eller organisatoriska utfall. Har du dessutom kunskap i kvantitativa metoder så är det en fördel. Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Se även Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle. Den sökande ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska, i både vetenskapliga och publika sammanhang.

Särskilt meriterande är dokumenterad erfarenhet av forskning kring distansarbete eller andra flexibla arbetsformer eller områden som ligger nära detta.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom noggrannhet, lyhördhet och självständighet samt god samarbets- och analytisk förmåga. Du ska även ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 2 oktober 2020.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-10-02

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2020/439

Upplysningar lämnas av:

Åsa Vidman
Avd.chef för Arbetshälsovetenskap och psykologi
Telefon: 026-64 88 34
E-post: asa.vidman@hig.se

Gunnar Bergström
Professor
Telefon: 073-622 58 60
E-post: gunnar.bergstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)