Doktorand inom energisystem med inriktning kylning av varma objekt

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och cirka 500 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 14 500.

Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: Att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta

Arbetsuppgifter:

Avdelningen Bygg-, energi och miljöteknik vid Högskolan i Gävle söker en doktorand inom ramen för ett projekt inom Energisystem.

Den huvudsakliga arbetsplatsen är Högskolan i Gävles campusområde Kungsbäck i Gävle. Dock kommer anställningen att innebära vissa resor inom projektet.

Forskningen inom ramen för anställningen är avsedd att stärka forskningsområdets profil för kylning av varma objekt inom industriella applikationer. Metoder som kommer tillämpas i projektet är bl.a. CFD och avancerade mätmetoder, ex. LDV och PIV.

Anställningarna avser heltid med tillträde snarast eller efter överenskommelse

Kvalifikationer:

Vi söker kandidater med civilingenjörsexamen eller motsvarande som ger behörighet att antas till forskarutbildning. Du skall ha en examen inom ett för arbetet relevant område, t. ex. Energisystem eller motsvarande. Krav för tjänsten är dokumenterad kunskap inom värmeöverföring, strömningsmekanik, CFD och mätteknik för att kunna analysera och utvärdera de mekanismer som styr värmeöverföringen vid kylning.

Du skall vara självgående och initiativrik, kunna jobba både praktiskt och teoretiskt och ha en vilja att söka ny kunskap. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska är ett krav för projektet.

Den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin forskarutbildning, men även deltagande i undervisning och administration på avdelningen i begränsad omfattning ingår i anställningen. Tjänsteställe är Gävle. Det första förordnandet avser ett år. Förordnanden som doktorand får meddelas för sammanlagt högst fem år, dock inte längre tid än vad som motsvarar forskarutbildning på heltid under fyra år. I övrigt angående anställning och doktorandstudier se Högskoleförordningen kapitel 5 och 9.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 18 januari 2017, märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/6. Ansökan skall åtföljas av CV, en förteckning över referenspersoner samt övriga handlingar som du önskar åberopa. Handlingarna skickas till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle eller via e-post till registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-01-18

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/6

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)